Navigation Menu

Így lesz feszes és hibátlan a bőröd

Te is szenvedsz a szőrbenövéstől, szőrtüszőgyulladástól? A problémára megoldást jelent a testradírozás. Ha mindezt a zuhany alatt csinálod még jobb, hiszen a meleg, párás környezetben megnyílnak a pórusok így kisebb a benőtt szőrszálak kialakulásának esélye.


Biztosan neked is feltűnt már, hogy a gyors, száraz borotválás csúnya eredményt hagy maga után, irritálja a bőrt, míg a fürdés vagy zuhanyzás közben ez nem fordul elő. Érdemes a borotválkozást ezért zuhanyzáshoz vagy fürdéshez időzíteni, az epilálást pedig egyből utána (ezt már teljesen száraz bőrön!).

A benövésekért az elhalt, fölösleges hámréteg a felelős, így ha minden szőrtelenítés előtt radírozod a bőröd, már rengeteget tettél a szőrbenövés ellen, mivel szabad útjuk van a szőrszálaknak, nem okoznak később gyulladást. A radírozással emellett bőröd sokkal simább, egyenletesebb és egészségesebb lesz.

Lassan ismét képbe kerülnek az önbarnítók, ám sokkal szebb és egyenletesebb eredményt tudsz elérni, ha előtte alaposan leradírozod a bőröd. A Remington REVEAL elektromos testkefével gyorsan és nagyon hatásosan lehet dolgozni, csak arra figyelj, hogy a kritikus zónákon extra odafigyeléssel használd, hiszen ezeken az önbarnító hajlamosabb a foltosodásra a nem megfelelően előkészített bőr esetében. Ilyen a könyök, a térd, boka és a lábfej területe, a szép eredmény érdekében érdemes alaposan testápolózni még az önbarnító használata előtt, vagy a testápolóval elkeverni az önbarnítót és így eloszlatni a bőrön.


A bőröd ápolása kiemelten fontos, ha azt szeretnéd, hogy jól nézzen ki. Szőrtelenítés után a nyugtató összetevőkkel gazdagított krémeket válaszd, ilyenek az aloe verával, vitaminokkal vagy panthenollal dúsított termékek. Ezek egyszerre nyugtatják és táplálják a megviselt bőrt.

A rendszeres masszírozás még remek módja a bőr energizálásának. A legjobb eredmény eléréséhez érdemes gyakran masszírozni, ez javítja a szövetekben a vérkeringést, feszesebb, tónusosabb bőrt eredményezve. A masszírozáshoz használjunk különböző problémát kezelő krémeket, olajokat, a leggyakrabban feszesítő és narancsbőr elleni termékekkel találkozhatunk, ezekkel célzottan küzdhetünk a problémák ellen.

+1 tipp: Igyunk a szép bőrért! Egyszerűnek tűnik, de hajlamosak vagyunk megfeledkezni a napi szükséges folyadékmennyiségről. A víz a hidratáláson kívül méregtelenít, tisztít és segíti az emésztést. Minél hamarabb szabadulunk meg a felhalmozódott méreganyagoktól annál „jobb bőrben vagyunk”, hiszen bőrünk szürkés, fakó helyett ragyogóbb, feszesebb és egészségesebb lesz.

Eszti - Makeup On A Budget blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.