Navigation Menu

5 jótanács a hófehér fogakért

Gyönyörű, szikrázó mosolyra vágysz? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád, mégsem árt odafigyelni néhány apróságra.


Fogkrém:
Fogaink fehérségének megőrzése érdekében, érdemes fehérítő fogkrémet használnunk. Ebből két típust különböztetünk meg. Az egyik fajta az anyagába kevert szemcsés dörzsanyaggal (általában szódabikarbónát vagy perlitet használnak erre a célra) teszi fehérebbé a fogainkat, a másik fajtában viszont kémiai fehérítő anyagot használnak. Ez a legtöbb esetben hidrogén-peroxid, ami a fog mélyebb rétegeibe jut el és ott fejti ki a hatását. Érdemes ezekkel kísérletezni, hiszen egyénenként függő, hogy kinek melyik módszer válik be jobban.

Fogselyem:
Sokan hanyagolják, pedig igazi szupersztár a megfelelő fogápolásban. Hiába a napi 2-3 fogmosás, ha a fogközi hézagokra nem gondolunk, a fogkő pedig nem csak esztétikailag csúnya, a fogaidnak és az ínyednek sem tesz jót. Mivel az elszíneződés kiváltó oka a lepedékben található baktériumok túlszaporodása, ezért érdemes rendszeresen fogselymet használnod. Ha egyszerűen nem tudod rávenni magad, akkor egy interdental fogkefe is megteszi, itt fontos akkora fejméretet választanod, ami teljesen kitölti a hézagokat. Gyors és egyszerűen használható.

Fogkefe:
Az újgenerációs elektromos fogkefékkel sokkal hatékonyabb tisztítás érhető el, mint egy kézi fogkefével. Míg kézi fogkefénél hatalmas szerepet játszik a helyes fogmosási technika, addig az elektromos fogkeféknél jóval kisebb az esély a „rossz” fogmosásra. A Remington Sonicfresh elektromos fogkefe pulzáló mozgása hatékonyabban tisztít, plusz a dinamikus mélytisztítási hatásnak köszönhetően láthatóan tisztább fogakat, egészségesebb ínyt és fehérebb mosolyt biztosít. A hatékonyság mellett még egy dolgot szeretek nagyon az elektromos fogkefékben. Nem tudom elcsalni a fogmosással töltött időt. Kézi fogkefénél nem mértem az időt és a fogmosás hosszúsága erősen összefüggött a fáradtsági szintemmel, ez az időzítőnek köszönhetően megszűnt.


DIY fogfehérítő praktikák:
A legtöbb otthoni fogfehérítéssel foglalkozó cikkben lehet olvasni a citrom és a szódabikarbóna egekbe magasztalt hatásáról, hiszen gyors és látványos eredményt hoznak. A legtöbben szerencsére megemlítik mellékesen azt is, hogy rendkívül károsítják a fogzománcod és utána napokig érzékeny lehet a fogad. Az én véleményem szerint nem éri meg ezeket használni, 1-2 árnyalatnyi ideiglenes világosodás nem éri meg annyit, hogy hamarabb elveszítsem a fogam.

Otthoni fogfehérítő programok:
Egyre több otthoni fogfehérítő szett jelenik meg, lassan mindenhol hozzá lehet jutni a drogériáktól kezdve, webshopokon át, még a fogorvosi rendelőkben is. Léteznek fogfehérítő tapaszok, ecsetelő tollak, krémek, sínes megoldások LED izzós lámpával. Túlnyomórészt hidrogén-peroxid tartalmúak, így azonnali hatás nem érhető el, de következetes és rendszeres használattal igazán látványos az eredmény. Természetesen itt is nagyon figyelni kell, erős kémiai szerekről van szó, ezzel is meggyengíthetjük a fogzománcunkat a fehérítés közben, így mindig az előírásnak megfelelően használjuk, nem szabad „csalni”.

Eszti - Makeup On A Budget blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.