Navigation Menu

Nem tudsz dönteni? A nagy rezgőkéses vs körkéses borotva kisokos


Itt az ideje beszerezni egy elektromos borotvát vagy lecserélni a régit? Nézegeted, hogy melyik is lenne az igazán jó választás, de több típussal is szemezel és nem tudod eldönteni, hogy a rezgőkésesek vagy körkésesek közül válassz inkább? A bőröd és a szőr is befolyásoló tényező ebben, segítünk eligazodni.



Amiket mindenképp gondolj át az elektromos borotva megvásárlása előtt:

Mennyire érzékeny a bőröd?

Ha a bőröd kifejezetten érzékeny és könnyedén kipirosodik vagy kipattog, akkor inkább a rezgőkéses borotvák között keresgélj, mivel ez nem kerül olyan közel a bőrödhöz, hogy irritációt okozzon. Körkéses borotva esetében a pengék közvetlen érintkeznek a bőrrel, így is sokkal kíméletesebb a hagyományos borotvánál, de pont attól, hogy közelebb kerül a bőrödhöz, irritáció esélye is nagyobb, mint a rezgőkéses társánál.




Milyen gyakran szoktál borotválkozni?

Reggelente átfutsz gyorsan a borostádon, vagy ha már szükségét érzed, akkor pár naponta borotválkozol inkább? A rezgőkéses borotvát azoknak ajánljuk, akik inkább naponta borotválkoznak, mivel gyors és precíz. Csak pillanatok alatt átmész vele a borostán és már készen is vagy. Könnyen lehet vele igazítani a szakáll körüli széleket. Ellenben, ha te inkább a ritkábban borotválkozók táborát erősíted és inkább hetente pár alkalommal borotválkoznál, akkor a körkéses borotva jobb végeredményt nyújt majd a hosszabb szőrszálakkal szemben.




Milyen a borostád/szakállad?

Kérdezhetnénk úgy is „Hogy viselkedik a szőröd?”. Bár a mai fejlett technológiáknak köszönhetően ez már egyre kevésé jelentős szempont a választásnál, mégis érdemes innen is végiggondolnod a dolgot. Nézd meg alaposan a borostád, a tiéd egy irányban, vagy több irányba áll? Úgy érzed, hogy vastag szálú? Egy irányba növő esetén a rezgőkéses borotva tökéletes választás lesz, viszont, ha több irányba állnak a szálak, akkor a körkéses borotva birkózik meg jobban ezzel a feladattal.

TIPP: Új Ultimate Series rezgőkéses és körkéses, 100%-ban vízálló borotváinkat keresd az Extreme Digital üzleteiben és online!

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.