Navigation Menu

3 tipp a profi szakáll növesztéshez és ápoláshoz

2016-ban olyannyira tombol a szakáll trend, hogy a karbantartott haj már nem is elég, szinte kötelező a szakáll valamely formája. Többen a trend követése miatt növesztettek szakállat, van, aki azért, hogy idősebbnek tűnjön tőle és előfordul, hogy valaki csak ki szeretne tűnni a tömegből egy nem hétköznapi szakállal. A szakállal együtt jár annak gondozása is, hiszen az elhanyagolt, előnytelen arcszőrzet pont az ellenkezőjét éri el, mint a célja, negatív benyomást kelt.



1. Legyél türelmes!

Elsősorban türelem szükséges a szakállnövesztéshez. Hiába van egyre több és több termék, ami szinte azonnali szakállnövekedéssel kecsegtet, jobb ezeket elkerülni, hiszen többségében olyan kemikáliákat tartalmaznak, amelyek egyáltalán nem tesznek jót a bőrödnek. Vedd azt is figyelembe, hogy az arcformádhoz milyen stílus állna igazán jól. Egy-egy rosszul megválasztott fazon ronthat is az összképen, érdemes kísérletezni, még akkor is, ha 1-2 hónapig növeszteni kell a szakállad a kiválasztott formához.

2. Ápold!

A szakáll is ápolásra szorul, pontosan úgy, mint a haj. Heti kétszer ajánlott megmosni, használhatod hozzá a samponod, de léteznek kifejezetten szakáll samponok is erre a célra. Ha hosszabb szakállad van és igazán szép eredményt szeretnél, akkor használj rá kondicionálót is miután megmostad, ezzel elkerülheted a mostanra elhanyagoltnak számító matt kinézetet és egészségesen fényes szakállad lesz. Emellett a kondicionáló felpuhítja a szálakat, így a szakállad nem lesz olyan durva érintésre. A kifutókon és reklámképeken látott gyönyörű szakállakat is így ápolják, érdemes kipróbálni.

3. Formázd!

A menő szakállat formázni kell, sajnos nem nő magától tökéletes formájúra. Ha eddig még nem tetted, alakíts ki egy rutint, amihez tartod magad, így a szakállad is mindig jól fog kinézni. Heti egyszer szánd rá az időt és nyírd rövidebbre, igazítsd, formázd, ahol kell. Még ha a növesztő fázisban vagy, akkor sem árt időnként egy picit a végét visszavágni, hiszen utána ismét begyorsul a növekedés. Ha nincs rá időd és energiád, akkor ugorj be egy borbélyhoz, viszont egy profi szakállvágó és formázó készlettel ezt otthon is könnyedén elintézheted.


Eszti - Makeup On A Budget blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.