Navigation Menu

Ettől a 8 lépéstől lélegzetelállító pilláid lesznek

Csalni  az ellenállhatatlan pillák érdekében nem számít bűnnek, így bátran bevethetünk pár egyszerű praktikát szépségünk érdekében!


1. Drámai pillákra vágsz? Göndöríts!
Sokkal nagyobb volument érhetsz el úgy, ha közvetlen spirálozás előtt szempilla göndörítőt használsz. Lehet ez mechanikus vagy elektromos melegíthető szempilla göndörítő, az eredmény lélegzetelállító lesz tőle.

2. Legyen nyitva a szád spirálozás közben
Sokaknál ez ösztönös, a pislogással könnyedén elronthatod a sminkedet és mindenhol csupa spirálfestékes leszel, nyitott szájjal megelőzheted az önkéntelen pislogást.

3. Mentsd meg a szemsminked, ne maszatold össze
A hatalmas spirálfejekkel és új spirálokkal nehéz elsőre úgy kifesteni a szempillánkat, hogy a szemhéjunkat ne kenjük össze. Ennek kivédéseképp érdemes egy műanyag kiskanalat (akár fém is lehet, fő az óvatosság), vagy egy plasztikkártyát a szemhéjadra helyezned, így az felfogja a festéket és megmenti a sminked.

4. Fésüld ki a szempilládat
Több réteg spirál könnyen összetapasztja a szempillákat, érdemes spirálozás után szétválasztani a pilláidat. Szempilla fésűvel vagy egy régi kitisztított spirállal is megoldhatod, csak rendezd el szépen a pillákat, így sokkal dúsabb hatást érsz el vele.

5. Ne használj mindennap vízálló spirált
A vízálló szempillaspirál igazán megterheli a pillákat, mivel nem könnyű eltávolítani, ettől ki is hullhatnak. Csak akkor használd, ha esős idő van, vagy előre tudod, hogy sírós nap lesz.

6. Mindig mosd le alvás előtt a szempillaspirált
Biztos rengetegszer hallottad, de nagyon fontos. Mindig mosd le a szempillaspirált elalvás előtt. Kihullhatnak és letörhetnek tőle a szempillák, rosszabb esetben a szemedet irritálja a festék vagy egy merev szempilla felsértheti a szaruhártyád.

7. A szavatossági időre is figyelj
Sokan elfelejtik, de a szempillaspirálnak van az egyik legrövidebb lejárati ideje. Elméletben 3 hónapig használhatsz egy spirált. Mégis mi történhet, ha lejárt spirált használsz? Ami biztos: romlik a minősége, morzsolódik, már nem működik olyan jól, a festék elkezd kiszáradni, a nap folyamán belehullik a szemedbe. Emellett bakteriális fertőzést kockáztatsz, ami a szemednél nem játék.

8. Ápold
Minden egyes nap gyötörjük a pilláinkat spirállal, igazán megérdemlik az ápolást. Szoktak rá használni ricinusolajat vagy vazelint, de vigyázz, csak a pillákra kerüljön és a szembe ne.


Forrás: Makeup On A Budget blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.