Navigation Menu

5 nyári szakállápolási tipp

A férfiak számára nagy előny, hogy azáltal, hogy arcszőrzetet növesztenek, teljesen új kinézettel hódíthatnak. Nagyon fontos azonban, hogy a szakáll ápolt és rendezett legyen még a legnagyobb kánikulában is.


1. Növeszd meg a szakállad!
Elsőre furcsán hangzik, pedig tényleg az előnyödre válhat. Igazából kifejezetten jól segít a meleg elleni küzdelemben, ha kicsit megnöveszted a szakállad. Ahogyan a nők sem borotválják le a hajat a fejükről, amikor elkezd melegebb lenni az időjárás, úgy a szakállal sincs másképp – nem lesz sokkal melegebb a szakálladtól. A hosszabb szakáll felfogja a nyakadat érő napsugarakat is, kellemes klímát biztosítva. Az egyetlen jobb érzés a meleg napsugarak felfogásánál, amikor a szél fújja a szakállad.

2. Ne felejtsd el méretre vágni!
Ha a szakállad elhanyagolt állapotba kerül érdemes egy kicsit alakítani rajta. A kusza szakáll nem mutat jól, nem kelt jó benyomást senkiben. Ilyenkor jöhet a formára igazítás és egy kis szakáll olaj. Ezt alapos szakállmosás után masszírozd be az arcbőrödbe és a szakálladba is, nem csak szuper illatú és puha lesz tőle a szakállad, de a kiszáradását is megakadályozza.

3. Mosd gyakrabban a szakállad!
Nagy általánosságban azt ajánlják, hogy heti kétszer mosd meg a szakállad, viszont a nyári meleg hónapok alatt ezt érdemes megemelni egy kicsit. A nyár és a melegebb időjárás velejárója az izzadás, az bizony az arcbőrödet sem kíméli. Szilikon és szulfátmentes szakállmosót ajánlanak a profik és a kiszáradás elkerülésének érdekében szakállpuhító (többségében olaj) terméket is érdemes használni.

4. Utazáshoz is vidd magaddal a felszerelésed!
A vakáció ideje alatt sem kell átalakulnod ősemberré, a szakálladat ilyenkor is illik gondozni. Az alap felszereléseket nyaraláshoz is vidd magaddal, hiszen azt akarod, hogy az emberek a csodás szakálladat nézegessék, ne azt, hogy egyre elhanyagoltabbnak tűnik napról-napra. Egy szakállvágó és egy szakáll olaj bőven megfelel a célra.

5. Mindig legyen kéznél vízpermet!
Ez nem közvetlen kapcsolódik a szakállápoláshoz, viszont a szakállas emberek nyári időszakát merőben megváltoztathatja. Ennyit kell tenned: amikor érzed, hogy kezd felkúszni a hőmérő higanyszála és meleged van, egyszerűen fújd be vízpermettel a szakállad. Ezzel a húzással egy személyes légkondid lett, amit a „szakálltalanok” csak irigykedve figyelhetnek.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.