Navigation Menu

Gondolkodsz az IPL szőrtelenítésen? Ezt el kell olvasnod!

Sokak fejében olyan rémképek élnek, miszerint az IPL szőrtelenítés fájdalmas. Ez egyáltalán nem igaz, fájdalomra érzékenyebben reagáló emberek is maximum kellemetlen érzésről számoltak be, ahogy 1-1 pillanatra melegséget éreznek a kezelt területen, de ennél többet biztosan nem fogsz érezni. Ha korábban használtál már epilátort, vagy megpróbálkoztál a gyantával is akkor igazán értékelni tudod, hogy végre fájdalommentesen érheted el a célod, ha borotva párti vagy akkor pedig a tartós szőrtelenség fog lenyűgözni.


Ellentétben a közhiedelemmel, nem kell a kezelések között várni, hogy megnőjön a szőr, sőt! Ajánlott borotvával rendszeresen szőrteleníteni. Csak és kizárólag a borotva megengedett IPL kezelések alatt, hiszen a gyanta és az epilátor is az egész szőrszálat eltávolítja, így hatástalanná tenné a kezelést. Otthoni IPL kezelés előtt ajánlatos leborotválni az adott testrészt, így a villanófény energiája könnyedén lejut a szőrszál gyökeréhez.

Mielőtt még elhatároznád magad a vásárlás mellett, győződj meg róla, hogy a készüléket tudod is használni. Világos (akár ősz) színű szőrszálakon nem lesz hatásos a kezelés, ha igazán barna a bőröd, akkor sem tudod használni, illetve ha kifejezetten sok anyajegy borítja a bőröd, akkor sem ez a megfelelő készülék a számodra. Ellenben ha világos bőrrel és pigmentált, sötét szőrrel rendelkezel, akkor szuper megoldás lehet az IPL szőrtelenítés. A készülék bőrszín szenzora segít a tökéletes beállításban, így a használata egyáltalán nem bonyolult. Bizonyos készülékek az arcon és intim szőrtelenítésre is használhatóak.

A kezelések ideje alatt nem ajánlott napozni, minél barnább a bőröd az annál jobban csökkenti a kezelés hatékonyságát. Amennyiben mindenképp szeretnél napozni, akkor inkább a hűvösebb őszi-téli időszakban vágj bele az IPL kúrába, viszont ne feledd, szoláriumozni ilyenkor sem ajánlott. Hidd el, a tartós szőrtelenség megéri.

Végezetül fontos kiemelni, végleges szőrtelenítés nem létezik. Idővel minden szőrszál újra aktiválódik, még ha ez évek múltán történik meg, akkor is. Minden jelenleg ismert szőrtelenítési módszernél szükség van utókezelésre, olyan nincs, hogy egy kezeléstől eltűnne rólunk az összes nem kívánatos szőrszál örökre. Az évekig tartó szőrtelenséghez is egy teljes IPL kúrára van szükség.

Eszti - Makeup On A Budget blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.