Navigation Menu

Szakállnövesztési kisokos, így vágj bele!

Az első komolyabb szakáll megnövesztése mindenkinek döntő fontosságú, vagy legalábbis mindenki eldöntheti magáról, hogy szeretne-e szakállas lenni vagy hagyja az egészet a fenébe.


A szakáll előtti állapot

Az első lépése a szakállnövesztésnek, hogy elfogadod, az első 6 hétben még nem is hasonlít rendes szakállra a szőr a fejeden, csak úgy néz ki, mintha elfelejtettél volna borotválkozni. Ennyi idő után már látni lehet a szakállad sűrűségét és formáját, amit legfőképp a genetika határoz meg. Nem mindenkinek lehet extra sűrű, hosszú szakálla, de nem is mindenki szeretne ilyet. Jól gondold végig, rengeteg lehetőség áll előtted.

Kezdeti szakasz

Sajnos az első időszak nem a legszebb lesz. Kicsit kuszán fog kinézni és ilyenkor sokan abba a hibába esnek, hogy a kilógó szálaktól megőrülve nagy formázásba kezdenek. Ennek a végeredménye általában nem hoz túl sok jót, mivel a szakáll még túl rövid a formázáshoz. Ebben az időszakban a lehető legkevesebbet vágj a szakálladból, inkább fókuszálj az arcápolási rutinodra, hogy elkerüld a benőtt szőrszálakat. Egy elektromos arctisztító kefe csodákra képes.

Növekedési fázis

Onnan tudod, hogy elérted a növekedési fázist, hogy őrülten elkezd viszketni a bőröd. A legtöbben ennél a szakasznál adják fel. Egyszerűen az arcbőröd hozzászokott a borotválkozáshoz és szokatlan a szőr rajta. Ez az időszak el fog múlni, sokat segíthetsz magadon, ha rendszeresen szakállat (és arcot) mosol és emellé egy jó minőségű hidratáló is megnyugtathatja a bőröd.

Szakállápolás és formázás

Amikor végre kinőtt a szakállad ideje beállni egy igazi szakáll-rutinra! Minimum heti kétszer moss szakállat. Sima szappan helyett használj sampont, a szappan a szakálladat és a bőrödet is kiszárítja, nem akarsz egy bozótot csinálni a szép új szakálladból. Ha megszáradt a szakállad jöhet rá egy kis szakáll olaj, ez felpuhítja a szálakat és szép fényes rendezett lesz tőle.
Akármekkora szakállnövesztésben is vagy, maximum kéthavonta ajánlott a hosszából egy kicsit vágni, így egészséges marad a szakállad. Ezen felül azért érdemes figyelni, egy-egy kilógó szálat olykor nem árt lecsapni, de ez már jóval kevesebb meló, mint rendszeresen borotválkozni..

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.