Navigation Menu

A 7 legjobb nyári bőrápoló trükk

Nyáron egyre több bőrfelület válik szabaddá, ezért ha ragyogni szeretnél, érdemes odafigyelni a bőrápolásra.


Vigyázz a szádra!

Az már természetes, hogy fényvédőt használsz az arcbőrödön és a testeden, viszont az emberek nagy része a szájával nem is törődik, egészen addig, amíg egyszer le nem ég. Bizony, a szánk is le tud égni és elég kellemetlen érzés, jobb megelőzni. Nyáron használjuk SPF 15 vagy magasabb fényvédelemmel rendelkező ajakbalzsamokat és rendszeresen kenjük be vele az ajkainkat.

Hűsítsd le magad!

Mindig tarts egy arcpermetet a hűtőben, vagy strandolás esetén a hűtőtáskában. Szuperül hűsít, igazi felfrissülést nyújt az arcodnak. Érdemes a bőrtípusodnak megfelelő arcpermetet választani, nagyon jó antioxidáns, gyulladáscsökkentő arcpermeteket lehet kapni, imádni fogja a bőröd.

A hajad védelme se maradjon el!

Érdemes a hajad kimondottan hajra való fényvédővel befújni, így a nap kevésbé károsítja azt, illetve ha van választékod, akkor fújós fényvédővel átszaladhatsz rajta, hiszen a fejbőröd nagyon könnyen és gyorsan le tud égni. Egy másodperc alatt végzel vele, nincs kifogás!

Itt a hűsítő zuhany ideje!

Ebben a hőségben hanyagold a forró fürdőket és zuhanyokat, tekerd le a hőfokot és élvezd az előnyeit. Míg a forró víz tovább száríthatja a bőröd, addig a hűvösebb vízzel ez nem fordul elő és felpezsdíted a vérkeringésed.

Tüntesd el az elhalt hámsejteket!

Nemcsak az arcápoló termékeid jobb felszívódása miatt rendkívül fontos, hanem ezzel megakadályozhatod, hogy ezek a hámsejtek eltömítsék a pórusaidat, később mitesszerekké alakulva. Ugye milyen rosszul hangzik? Használj elektromos arctisztítót naponta, vagy időnként bőrradírral tisztítsd meg az arcod.

Tankolj fel dinnyéből!

A görögdinnye nem csak finom, de szuper jót tesz a bőröddel is. Gazdag antioxidánsokban és fantasztikusan hidratálja a bőrt. A nyáron egyél minél több dinnyét, de akár pakolásként az arcodra is teheted, kívül-belül hatásos.

Mutasd meg a lábaidat!

A trükk a csodásnak tűnő lábakhoz nem más, mint a bőr egészséges fénye. Száraz kefével menj át a lábaidon zuhanyzás előtt, vagy zuhany alatt nedves kefével esetleg bőrradírral dörzsöld át. Végső simításként kend be hidratálóval vagy szárazolajjal és készen is vagy!

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.