Ne felejtsük
el nyáron is kényeztetni a bőrünket egy-egy frissítő arcpakolással, hogy a
legjobb formánkat hozhassuk. Nem árt az arcpakolás előtt egy kicsit
felkészülni, így az eredmény sokkal hatásosabb, ezáltal látványosabb lesz.
Mielőtt még
felkennéd az elkészült pakolást alaposan tisztítsd meg az arcodat, érdemes ilyenkor elektromos arctisztítóval vagy bőrradírral eltávolítani az elhalt hámsejteket,
hogy a pakolás még hatásosabb legyen és a bőr több szuper hatóanyagot tudjon
magába szippantani. A pakolásokat mindig alaposan mosd le és utána használj egy
könnyed hidratálót, ami nyáron lehetőleg fényvédőt is tartalmazzon, így a
frissen ápolt bőröd is védve lesz a káros napsugárzástól.
Uborkás frissítő arcpakolás:
Hozzávalók:
- fél kígyóuborka
- egy teáskanál méz
- fél teáskanál tej
Reszelj le
egy fél kígyóuborkát, majd alaposan keverd el a mézzel és a tejjel. Két
szeletet vágj még le a kígyóuborkából és helyezd a szemedre, kiválóan nyugtatja
az érzékeny bőrt, csökkenti a pirosságot.
Dinnyés nyugtató arcpakolás:
Hozzávalók:
- fél banán
- egy szelet görögdinnye
- pár csepp méz
Jól törd össze a hozzávalókat, érdemes a pépes állagra törekedni a könnyebb kezelhetőség érdekében, majd a pépet kend az arcbőrödre és hagyd hatni 15-20 percig. Ez a maszk tökéletesen nyugtató hatású, akár leégett bőrre is használhatod.
Barackos kényeztető pakolás:
Hozzávalók:
- 1 sárgabarack
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál joghurt
Hámozd meg a
barackot, szedd ki a magját, majd egy villa segítségével törd össze. Keverd el
alaposan a mézzel és a joghurttal, hagyd az arcodon 15 percig, majd öblítsd le.
Szuperül hidratál, a sárgabarack pedig igazi vitaminbomba a fakó bőrnek!
Almás hidratáló pakolás:
Hozzávalók:
- 1 alma
- 1 evőkanál joghurt
- fél evőkanál méz
Hámozd meg és reszeld le az almát, majd keverd össze a további hozzávalókkal. A pakolást hagyd 15 percig az arcodon, majd mosd le. Az alma segít a szomjas bőrnek, hogy több vizet tudjon megkötni, míg a méz és a joghurt extra táplálást biztosít.
Eszti - Makeup On A Budget blog
0 comments:
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.