Navigation Menu

Kezdő vagy elektromos borotva témában? Így válaszd ki a számodra tökéletes darabot!

Akár életed első elektromos borotváját szeretnéd megvenni, vagy csak egy régebbi borotvát cserélnél le, igazán könnyű elveszni az elektromos borotvák rengetegében. Ez az útmutató segít eldönteni, hogy számodra mely funkciók a legfontosabbak, így a választás is könnyebben fog majd menni. Akár a körkéses vagy rezgőkéses között vacillálsz, esetleg a száraz vagy a nedves használat okoz fejtörést, olvass tovább és segítünk megtalálni a tökéletes borotvádat.


Hogyan is működnek az elektromos borotvák?

Igazából a működésük inkább az ollókéhoz hasonló, mint a hagyományos borotvához. Míg a borotva pengéje levágja a szőrszálakat, ahogy a bőrödön húzod a pengét, addig az elektromos borotvánál a pengék akkor vágnak, ha a pengéket védő „fémrácson” átmegy a szőrszál (a bőrünket is ez védi meg a sérülésektől). Leginkább villámgyors ollókhoz hasonlítható, ahogy levágja az összes szőrszálat, ami ezen a rácson áthatol. A körkéses borotva esetében kis nyílásokba hatol be a szőrszál és ott a pengék le is vágják azt.


Rezgőkéses vagy körkéses borotva az ideális számodra?

Ez nagyban függ a borotválkozási szokásaidtól és a szakálladtól is. Rezgőkéses borotvát akkor válassz, ha gyakran borotválkozol (naponta), a szakállad vékony szálú és egyenes, egy irányba nő. A rezgőkéses elektromos borotvákkal tudod a legrövidebbre levágni a szakállad, így ha a csupasz arcbőr a cél (illetve az érzékeny bőrűeknek is), akkor ez a megfelelő választás.


A körkéses borotva akkor tehet jó szolgálatot, ha nem szoktál minden nap borotválkozni, a szakállad vastag szálú és makacs, minden irányba nő. Ez a borotva könnyedén rendbe szedi a kusza szőrszálakat, könnyen használható a nehezen borotválható részeken is, mint az áll vagy a nyak környéke.

Tehát mielőtt megvásárolnád az elektromos borotvád, érdemes mérlegelned, hogy pontosan milyen időközönként szeretnéd használni, mi az elvárásod vele szemben és a szakállad adottságai sem mellékesek.

Eszti
Makeup On A Budget blog

Ha még mindig bizonytalan vagy, töltsd ki tesztünket, és találd meg a bőr-, és szőrtípusodnak megfelelő borotválkozási módot!

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.