Navigation Menu

Hogyan készítsd el a saját meleg olajos kezelésed

A hajadnak időről időre szüksége van egy kis extra táplálásra ahhoz, hogy tündöklően fényes, erős és egészséges maradjon. A megszokott kondicionáló és hajpakolásokon túl ajánlatos legalább havonta egyszer elvégezned ezt a kezelést, szuper hatással van a fejbőrödre és a hajadra is. Az elkészítése egyszerű, nem sok idő és az eredmény le fog nyűgözni.



Vegyél kókuszolajat!

Szinte minden bevásárlóközpontban elérhető, nem számít ritkaságnak, könnyen beszerezhető és nem is drága. Általában műanyag vagy üveg tégelyben árulják, szobahőmérsékleten szilárd állagú, de a kéz melegétől hamar felolvad. Ha nem tudsz kókuszolajat beszerezni, akkor az olíva olaj is megfelelő, szuper természetes hidratáló és segíthet a korpa eltüntetésében is. Egyetlen hátránya a kókuszolajjal szemben, hogy a fehérje megőrző képessége sajnos nincs meg. Ez az olaj szobahőmérsékleten folyékony állagú.

Mosd meg a hajad!

Aznap, amikorra a meleg olajos tápláló kezelést tervezed, mosd meg a hajad, de a samponon kívül ne használj már semmilyen hajápolót és hajformázót (kondicionálót és balzsamot sem), mivel ezek megakadályozhatják az olaj beszívódását a hajadba.

Olvaszd fel, melegítsd meg az olajat!

Egy nagy edényben forralj fel egy bögre vizet (250ml). Egy kisebb edénybe tegyél 2 evőkanál (30 ml) kókuszolajat (vagy olíva olajat, attól függően, hogy mit szeretnél a kezelés alapjának használni). Adj hozzá 1 evőkanál (15 ml) olíva olajat ha a fejbőröd száraz, vagy korpás. Adj hozzá egy evőkanál (15 ml) jojoba olajat ha a hajtöveid hamar zsírosodnak. Pár percig hagyd melegedni az olajokat, a lényeg, hogy csak melegítsd őket, ne legyen túl forró, hiszen nem akarod megégetni magad vele.


Masszírozz!

A hajad legyen törölközőszáraz a hajmosás után, így vidd fel a meleg olajat a fejbőrödre, és kezdd el alaposan bemasszírozni. Mártogasd az ujjad az olajba, majd a fejbőrödre vidd fel és onnan dolgozd el a maradék olajat a haj teljes hosszán.

Pihenj!

Melegíts fel egy törölközőt hajszárítóval vagy a radiátoron, csavard egy műanyag fóliába vagy zuhanysapkába a hajad, és csavard körbe a meleg törölközővel. Várj így 20 percet, ezután mosd meg alaposan a hajad, ahogyan szoktad. Havonta egyszer ismételd meg a kezelést és a hajad sima, fényes és gyönyörű lesz.

Makeup On A Budget blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.