Navigation Menu

Ezeket csempészd be a menüdbe ősszel, hogy tündöklő legyen a bőröd!

Az évszakváltás különösen megviselheti a bőrünket, a hirtelen hidegebb szeles időtől kiszárad, érdessé válik a felülete és fakó lesz. Ezek ellen nem csak gondos arctisztítással és bőrradírozással tehetsz, hanem belülről is ápolhatod. A következőket edd, és a bőröd meghálálja:


Chia Mag
Nem hiába hívják szupermagnak, hiszen tisztítja és méregteleníti a szervezeted, elképesztően egészséges és ezt a bőrödön is látni fogod! Rengeteg recept kering a neten, a legfelkapottabb a chia puding, este alvás előtt 2 perc elkészíteni, reggel pedig már eheted is, egyből készen is van a reggelid!

Avokádó
Az avokádó rengeteg B- és C- vitamint tartalmaz, elképesztően egészséges és jót tesz a bőrödnek. A nap bármely szakában könnyen bedobhatsz egyet, az egyetlen kihívás, hogy egy megfelelően érett (és nem túlérett) darabot találj.

Gyömbér
Igazi baktériumölő, meggyorsítja az anyagcserédet is. Ha nem szereted önmagában az ízét, akkor citromos, gyömbéres detox vizet készíts otthon és ezt idd a nap folyamán.

Hal
Bizonyára már hallottál róla, hogy az omega-3 zsírsavak milyen jó hatással vannak a szervezetre, ezt a bőrödön is a hajadon is hamar látni fogod. A mi tippünk, hogy egyél sushit, ezzel a halat, avokádót és szeletelt gyömbért már le is tudod ebből a listából.

Kókuszolaj
Ha eddig még nem tetted meg, ideje leváltanod a jó régi napraforgóolajat kókuszolajra. Hogy miért? Gazdag telített „jó” zsírsavakban egy igazi csodaszer és sokkal egészségesebb a napraforgóolajnál.

Brokkoli, karfiol, kelkáposzta
Lehet, hogy nem épp a kedvenc zöldségeid, viszont kétség kívül hozzájárulnak a gyönyörű arcbőrhöz. Támogatják a máj működését és hozzájárulnak a méregtelenítési folyamatokhoz, csak úgy ragyogni fog tőle a bőröd.

Gyümölcsök
Ahogy véget ér a nyár, egyre kevesebb gyümölcsöt eszünk, a vitaminhiány pedig a bőrünkön is meglátszik. Amikor csak teheted, egyél gyümölcsöt, a vitaminok az egész szervezetedre jótékony hatással lesznek.

Makeup On A Budget blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.