Navigation Menu

3 otthon is elkészíthető öblítő oldat a szuper fényes hajért

Ezekkel a könnyen, otthon is elkészíthető öblítőkkel felveheted a harcot a száraz és fénytelen tincsekkel.


Almaecet
Az almaecet szuper puhává és fényessé varázsolja a hajad. Minden hajtípushoz használható és segít minden lerakódást eltávolítani a hajadról és a fejbőrödről, így megszabadít a fakó színtől és sokkal puhábbnak fog tűnni a hajad. Ne használd hígítatlanul!

Hozzávalók: ½ csésze almaecet, 1 evőkanál szárított mentalevél, 1 evőkanál szárított levendula levél, 1 evőkanál rozmaring, 1 csésze forró víz

Csak tedd egy tálba a hozzávalókat, majd öntsd hozzá a forró vizet. Hagyd ebben ázni és teljesen kihűlni, majd szűrd le. A samponos hajmosás után öblítsd át ezzel a hajad és a fejbőröd, majd langyos/hideg vízzel öblítsd le.

Fekete Tea
A fekete teában rengeteg koffein található, ami köztudottan jó a hajhullás megelőzésében. Megakadályozza a hajhullást, fényesebb és puhább lesz tőle a haj.

Hozzávalók: 2-4 tea filter, 2 csésze forró víz

Hagyd a tea filtereket pár órán át vagy akár egész éjszakára a vízben kiázni. Samponos hajmosás után öntsd a tea főzetet a hajadra és hagyd rajta 20-30 percig. Ezután jöhet a kondicionáló, még mielőtt lemosnád a teát. Ha világos a hajad, akkor inkább kamillás öblítést válaszd (1 csésze víz, ½ teáskanál szárított citromfű, ½ teáskanál szárított kamilla).

Rózsavíz
A rózsavíz életet ad a száraz, megfakult hajnak. Kondicionál és ismét fényes hajat eredményez, miközben felfrissíti, és csodás illatot kölcsönöz.

Hozzávalók: rózsa, desztillált víz

Ha friss szirmokat használsz, akkor kézmeleg vízben öblítsd át őket, hogy minden szennyeződéstől megszabadítsd. Tedd a szirmokat egy nagy lábasba és adj annyi desztillált vizet hozzá, hogy pont ellepje a szirmokat (ne többet, azzal csak hígítod a rózsavized). Kezd el alacsony-közepes hőfokon forralni a vizet, amíg gyöngyözni kezd, majd forrald még 20 percen át (vagy addig, amíg a szirmok elvesztik a színüket). Szűrd le a vizet és miután kihűlt már használhatod is. Hajmosásonként használj egy csészényit belőle, miután kiöblítetted a sampont és balzsamot. Ne öblítsd ki a hajadból.

Eszti - Makeup On A Budget

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.