Navigation Menu

Egyszerű 5 perces masnis copf készítése, lépésről-lépésre

A cím már eleve árulkodó, de megnyugtatásképp közöljük, hogy ez egy olyan frizura, ami mindenféle kézügyesség nélkül könnyen elkészíthető, nem kell hozzá különleges felszerelés, tudás és fonni sem kell. Nincs szükség nagy erőfeszítésre ahhoz, hogy egy picit feldobjuk az átlagos napi frizuránkat, márpedig a gyakran használt copfra igazán ráfér egy kis tuningolás!


Első lépés:
Egyenes hajad van? Akkor csak fésüld ki és hajtőemelővel adj neki egy kis volument. Ha hullámos vagy göndör hajad van, akkor nulladik lépésként fújj rá hővédőt, majd hajvasalóval tincsenként simítsd teljesen egyenesre. A Remington hajsimító kefével néhány perc alatt tükörsima lesz a hajad. A maximalisták egy kis hajfénysprayt is eloszlathatnak a hajukon, hogy a végeredmény ragyogóan sima haj legyen.

Második lépés:
Oldalt fogd össze a hajad egy (lehetőleg a hajszínedhez illő) hajgumival, körülbelül az állad magasságában, a lényeg, hogy kellően laza oldalsó copf legyen. Figyelj rá, hogy a hátsó tincsek se maradjanak ki!

Harmadik lépés:
Válassz le a copfodból egy kétujjnyi tincset. A copf elején helyezkedjen el ez a tincs, a későbbiekben ez lesz a masni alapja.

Negyedik lépés:
A tincsre tegyél egy kis, színben illő befőttes gumit, magát a tincset pedig hurok alakban kösd fel vele. Vigyázz, hogy ne legyen túl nagy a hurok, hiszen a masni második oldala is ebből a tincsből fog készülni.

Ötödik lépés:
Ugyanabból a tincsből készítsd el a masni másik oldalát is, formázz hurok alakot a tincsből, kösd fel a korábban használt befőttes gumival. Itt az ideje a masni két felét egy kicsit formázni, kicsit húzd szét a hurkot, így egy nagy „vastag” masnit kapsz, lehetőleg figyelj arra, hogy a két oldal egyforma legyen.

Hatodik lépés:
A tincs megmaradt részét tekerd fel, hogy eltüntesd vele a hajgumit, a végét pedig hullámcsattal tűzd el. Akár a hajgumidra is tűzheted, ezzel stabilabbá válik az egész masni.

A végén a kész művet hajlakkal tartósabbá teheted, illetve ha vannak kiálló hajszálak, ezzel letapaszthatod, így tökéletesen letisztult lesz a végeredmény!

Eszti - Beauty Cat blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.