Navigation Menu

6 ok, amiért ne maradjon el a lefekvés előtti arcmosás

A lefekvés előtti alapos arctisztítás a mindenkori legalapvetőbb szépségápolási rutin része. A nap folyamán a bőrünket sok szennyeződés éri, szmog, smink, a kezünkről és a telefonról is rengeteg szennyeződés kerül rá. Ennek ellenére sokszor, sokan elhanyagolják és kimarad ez a lépés. Összeszedtünk 6 tényt, amit ha elolvasol kétszer is megfontolod, hogy kimaradjon-e a lefekvés előtti arcmosás vagy sem.


1. Ha arcmosás nélkül fekszel le, akkor a nem lemosott szennyeződések és bacilusok, az addig tiszta párnádon kötnek ki. Másnap már lehet, hogy mosol arcot, de akkor a párnahuzatot se felejtsd el, hiszen abban benne maradt a szennyeződés.

2. Ezt már biztosan sokszor hallottad: a bőröd állapotát rontod azzal, ha sminkben alszol. Az éjszaka folyamán regenerálódna a bőröd, de a nem lemosott szennyeződés és smink irritálja, megakadályozva a regenerálódást. Nyúzott, száraz és irritált lesz a bőr reggelre.

3. Ha sminkben alszol, az kiszárítja a bőröd. Ilyenkor mikro-sérülések keletkeznek rajta (berepedezik) és ezeken a sérüléseken a nem lemosott bacik bejuthatnak. Ettől kiütések, pattanások és irritáció alakulhat ki.

4. Mit szeretnél látni reggel a tükörben, egy kisimult arcot, ami az éjszaka folyamán regenerálódott és ápolt vagy egy 20 órája fennmaradt sminkmaradványt? Összesen 2-5 perc egy alapos arcmosás és utána a hidratáló krém felvitele, rengeteget teszel vele a bőrödért.

5. A szempilláid is megsínylik, ha nem mosod le a spirált még elalvás előtt. Könnyen fura formájúak lehetnek ébredéskor tőle a pillák, illetve szintén kiszáradhatnak és a kihullásért is közvetlen felelős lehet. Emellett, ha az éjszaka folyamán lepereg a spirálból és a szemedbe megy, az plusz irritációt okozhat.

6. A bőröd napról napra öregszik, és mint már írtuk, éjszaka tud csak hatékonyan regenerálódni. Ha éjszakára az arcodon marad a smink azzal a regenerálódást akadályozod meg, hosszú távon öregíted vele a bőröd és hamarabb is kezd el ráncosodni.

Az alapos sminklemosásban a segítségedre lehet a Remington FC1000 elektromos arctisztító készülék, amivel sokkal hatékonyabb lehetsz, mintha a kezeddel mosnál arcot. A lényeg, hogy sose maradjon el az elalvás előtti arcmosás, ezt a bőröd is meg fogja hálálni.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.