Navigation Menu

Tudtad, hogy a szépségápolási készülékeket is karban kell tartani?

Rendszeresen használod, sütöd, nyújtod, húzod, és egyszer csak feltűnik, hogy már „nem megy annyira” mint régen? Bizony, a hajszárítót, hajvasalót és epilátort sem árt rendszeresen karbantartani, ezzel elősegítjük, hogy hosszú éveken át hibátlanul működjenek.



Hajszárító karbantartása:

Érdemes elővenni a hajszárítód és megnézni a szűrőjét. Attól függően, hogy mióta használod, valószínűleg a szűrőn már lerakódott és filcréteget képez egy adag szösz, hajszál. Ilyenkor egy idő után a motor nem tud elég levegőt szállítani a fűtőtesthez, ami ennek következtében túlmelegszik és elég. Ezt a filc réteget rendszeresen szedd le a szűrőről. Az újabb hajszárítók esetében sokszor lepattintható, vagy oldalra tekerve letekerhető a szűrő, nézd meg, hogy a te készüléked esetében le tudod-e szedni, ha igen akkor úgy tisztítsd meg a szűrőt. A szűrőt, ha megtisztítottad, tedd vissza a hajszárítóra és ne felejtsd el rendszeresen ellenőrizni.

Nem csak a hajadnak tesz jót, ha a hajszárítás végeztével egy kis hideg levegővel átfújod, de a motort is lehűtöd vele és nem a felforrósodott állapotban kapcsolod ki hirtelen. Sokan fel szokták tekerni a hajszárító készülékre a kábelt, de ez könnyen kábeltörést okozhat, a kábelt simán a gép mellett összehajtva tároljuk.

Hajsimító, hajsütővas karbantartása:
A hajformázó eszközöknél is érdemes mindig tisztán tartani a hajjal érintkező felületeket. Egy idő után lerakódik rajtuk a hővédő és hajformázó szerek maradványa, így nem árt rendszeresen áttisztítani a felületüket, hogy a hajjal érintkezve ezek a maradványok ne ragadjanak rá az éppen formázandó hajra.

Epilátor karbantartása:
Az epilátort érdemes kéthavonta egyszer egy alaposabb tisztításnak alávetni. A hozzáadott kefét használjuk rendszeresen, ezzel a szőrszálak nagy részét el tudjuk belőle távolítani. Az epilátor fejét ilyenkor szedjük le és töröljünk át minden alkatrészt orvosi alkohollal. Ez elpusztítja a baktériumokat és eltávolítja azokat a pici szőrszálakat, amikhez a kefe már nem fért hozzá. 

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.