Navigation Menu

Lágyesésű ünnepi frizura, lépésről-lépésre

A közelgő ünnepekre gondolva azon tanakodsz, hogy milyen frizurát készíts magadnak, ami eléggé extra az ünnephez, mégsem túl hivalkodó, viszont a lehetőségekhez mérten könnyű elkészíteni? A következő frizura neked való! Látványos és mégsem igényel túlzott kézügyességet, így mindenki el tudja készíteni.


Első lépés:
A frizura a laza, lágy esésű loknikra épül. Alaposan fésüld ki a hajad, oszlass el rajta hővédőt, majd fésüld át megint, így még alaposabban tudod eloszlatni a hajad minden pontján. Ha a hajad gyorsan ki szokta rúgni a loknikat, akkor érdemes egy kis hajhabot belenyomkodni még mielőtt elkezdenéd besütni a hajad. Ne feledd, a lényeg a mértékletességen van, attól, ha sok hajhabot használsz csak „ropogós” lesz a hajad, a loknik nem lesznek tartósabbak. Mostanában divatos, hogy a fej felső harmadánál lévő hajat nem sütjük be, ennél a frizuránál is ez mutat jól. Ahogy feltekered a hajad a hajsütővasra vagy kúpvasra, minden egyes tincsnél válts irányt, egyszer jobbra, a következőnél balra tekerd, így természetes lesz a végeredmény. Ha a Remington PROluxe kúpvasat használod, a hullámok nemcsak természetesebbek lesznek, hanem a kissé érdes felületének köszönhetően a hajtincsek nem csúsznak le formázás közben, így pillanatok alatt végezhetsz a művelettel.

Második lépés:
Az egyik oldalon kezdj el készíteni egy laza francia fonatot. A haj felső harmadát fond csak be így, ahol korábban nem használtad a hajsütővasat. Figyelj rá, hogy a tincsek végig egyforma vastagságúak legyenek, és kellően lazára hagyd a fonatot.

Harmadik lépés:
Alaposan húzkodd ki a szálakat a fonatból, arra figyelj, hogy ne keltsen kócos hatást és esztétikus, egységes maradjon a fonat, semmiképp se essen szét. Miután elégedett vagy a kinézetével, hullámcsattal tűzd le és rögzítsd a végét. A kiálló szálakat a végén hajlakkal tudod „letapasztani”.

Negyedik lépés:
Próbáld meg hátul, a hajad mögé eltűzni a fonatot, így nem látszik ki a hullámcsat sem. Ha visszafogottabb frizurát szeretnél, akkor itt végeztél is, fújj rá egy kis hajfénysprayt és/vagy hajlakkot a tartósság és extra csillogás érdekében. Ha úgy döntesz, hogy látványosabb, ünnepibb frizurát készítenél, akkor a fonat végéhez tűzz bármilyen díszt, ez lehet virág, bross, hajékszer, ezzel egyből a fonatra hívod fel a figyelmet és ez a kis plusz csavar igazán érdekessé teszi a frizurádat.

Eszti - BeautyCat blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.