Navigation Menu

5 tipp, hogy télen is gyönyörű és egészséges legyen a hajad

Most, hogy itt a tél és egyre hidegebb és hidegebb van érdemes elgondolkodni azon, hogy miként óvhatjuk meg az időjárás okozta károsodástól a hajkoronánkat. Ezzel az öt tippel sokat tehetsz azért, hogy a hajadat a lehető legkevesebb negatív behatás érje.


1. Az első egyszerű lépés mindössze annyi, hogy amikor csak lehet, hordj sapkát. Mivel ez megvédi a hajat a széltől, esőtől és hótól. Senki sem szereti a sapkától lelapult „megnyomott” hajat, de ez még mindig jobb, mint a hideg széltől összekócolódott haj, vagy ha a fejbőröd a hideg következtében kiszárad, megfázik.

2. A téli hónapokban érdemes hetente egyszer mélykondicionálót használni. Ezzel segítesz fenntartani a hajad normális nedvességtartalmát, amit folyamatosan elveszít a fűtéstől száraz levegőtől vagy a hideg széltől. Hagyd fent a pakolást ameddig csak tudod,  ha nagyon száraznak találod a hajad akár meleg olajos hajpakolást is használhatsz.

3. Ha lehetséges, akkor a lehető legkevesebbszer moss hajat, mondjuk 2-3 alkalommal egy héten, ezzel megelőzöd a fejbőröd kiszáradását. A száraz levegőtől így is könnyebben kiszárad a fejbőr, a túl sok hajmosás csak rontani fog a helyzeten. Mindig győződj meg, hogy teljesen megszárítottad a hajad mielőtt kimész a házból, a nedves haj a hidegben megrongálja a hajszálakat és még szárazabbá teszi őket.

4. Rendszeres hajvágással segítesz egészségesen tartani a hajkoronád. Minden 6-8 hét után a hajvégekből érdemes vágni egy kicsit, így nem lesz töredezett, sokkal szebbnek és egészségesebbnek tűnik majd.

5. Az utolsó tipp egy kicsit meghökkentő lesz, de érdemes beszerezned egy légpárásítót. Tudjuk, először az jut az eszedbe, hogy a párás levegőtől szöszösödni fog a hajad, de a téli hónapok alatt a fűtéstől meleg levegő nagyon száraz, ez a hajadat és a bőrödet is szárítja. Ezzel visszaállíthatod a levegő normális páratartalmát, nem fog tőle a hajad beszöszösödni, csak megállítod vele a további száradást, amellett, hogy a légutaknak is jót teszel vele.

Eszti - BeautyCat blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.