Navigation Menu

4 tipp, amitől szebb lesz az arcbőröd

Szeretnéd, ha az ébredés után egy szép, üde arcbőr nézne vissza rád a tükörből? Vannak tipikus hibák, amikkel a tudtunkon kívül sokat árthatunk a bőr egészségének. Csak kövesd a tanácsokat és a pozitív változást hamarosan érezni és látni fogod!



Alaposan tisztítsd meg a sminkeléshez használt ecseteidet, szivacsokat!

Idejét sem tudod mikor mostad ki az alapozós szivacsod vagy a pirosító ecseted? Pedig ezek az eszközök rendszeresen érintkeznek a bőröddel és egy idő után ellepik őket a bacilusok. A legjobb, ha mindig tiszta ecsetet használsz a sminkeléshez, de ha ezt nem tudod megoldani, legalább hetente mosd ki őket alaposan, hiszen akár ettől is kialakulhat a bőrödön pattanás, vagy érzékenység.

Ne feküdj le sminkben!

Az egyik legrosszabb dolog, amit a bőröddel tehetsz, hogy elalvás előtt nem mosod le alaposan a sminkedet. A bőr az éjszaka folyamán regenerálódik, viszont a fennhagyott smink gátolja ezt a folyamatot, rosszabb esetben irritálja is a bőröd, hiszen nem erre tervezték, hogy ebben aludj el. Ha magadon hagyod éjszakára a sminked, az eltömítheti a pórusaidat és ráncok kialakulásához vezethet, a fennmaradt szempillaspirál belekerülhet a szemedbe, letörhetnek a szempillák. Ne nehezítsd meg a bőröd dolgát, most le a sminket elalvás előtt!

Rendszeresen távolítsd el az elhalt hámsejteket!

Ha rendszeresen használsz elektromos arctisztító készüléket vagy arcradírt, azzal nagyon sokat teszel a bőröd szépségéért. Amellett, hogy a pórusokat kitisztítja, serkenti a mikro keringést és üdébb, simább arcbőrt eredményez még a krémek felszívódását, ezáltal a hatékonyságát is javítod vele!

Igyál elég vizet!

Minél több friss, tiszta vizet iszol, annál szebb lesz a bőröd. Próbáld ki saját magadon. 1 hónapon keresztül igyál meg 2-3 liter vizet naponta és a bőröd sokkal jobb állapotban lesz (akár előtte-utána fotókat is készíthetsz). Az elegendő víz hatására a bőr bársonyosabb, üdébb, feszesebb lesz és természetesen a bőr szépítésén felül számtalan kedvező élettani hatása van a megfelelő folyadékbevitelnek.

Eszti - BeautyCat blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.