Navigation Menu

Mikor kezdjem el használni az IPL szőrtelenítőt a nyári simaságért?

Ha még most távolinak is érzed ebben a hidegben, bizony napról napra közeledünk a tavasz és a nyár felé. Eltervezted, hogy idén már lecseréled a borotvát, az epilátort és belefogsz az IPL szőrtelenítésbe? Ideje most elkezdeni!


Kétség sem férhet hozzá, hogy az otthoni IPL szőrtelenítés kényelmes. Nem kell naponta, vagy hetente használni, nem lesz tőle a bőröd piros pöttyös, nem alakulnak ki szőrbenövések. Nem kell időpontot kérni a kezeléshez, a saját otthonodban könnyen és kényelmesen elvégezheted a kezelést magadnak, így ha szégyenlős is vagy, de mégis az IPL kúra mellett döntesz, számodra ez a tökéletes megoldás. Egyes típusokat akár arcon és intim szőrtelenítésre is használhatod, így ha teljes körű simaságra vágysz, akkor ezeket válaszd. Ahhoz, hogy nyárra elérd a kívánt „szőrmentes” állapotot ideje már most bevetni az IPL készüléket.

Miért ilyen korán?

Ennek két oka is van. Egyrészről a szőr növekedési ciklusa miatt fontos időben elkezdeni a kezelést. A villanófényes szőrtelenítési techológia (IPL) az aktív, növekedési fázisban levő szőrszálak esetében a leghatásosabb. Mivel nem minden szőrszálunk van egyszerre ebben a fázisban, ezért többször kell megismételni a kezelést. Általánosan 3 kezelés után már látványosan kevesebb szőr nő vissza. A kezeléseket kezdetben 2 hetente, később havonta érdemes elvégezni, ezért tart hosszabb ideig az áhított szőrtelenség elérése.

A másik ok, hogy már ősszel/télen kezdd el az IPL kezelésed, az a bőr és a szőrszínünk miatt van. A villanófényes technológia világos bőrszín és sötét szőrszín esetén a leghatásosabb, nyáron, amikor akarva akaratlanul is többet ér minket a nap és lebarnulunk, több fényenergiát nyel el a barna bőr, így kevesebb jut el a szőrtüszőhöz. Ezzel csökken az IPL tartós szőrtelenítés hatásfoka, ezért érdemes már jócskán nyár előtt elkezdeni az IPL kúrát.

Arra különösen figyelj, hogy IPL kezelés után 2-3 napig ne napozz vagy szoláriumozz, mivel ezek növelik a bőrirritáció kockázatát.

Eszti - BeautyCat blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.