Navigation Menu

Különleges, romantikus frizura Valentin napra

Ezt a rafinált, hátul fonott kontyot gyorsan és egyszerűen el tudod készíteni, nem kell hozzá nehezen kivitelezhető fonási technikákat megtanulnod, így a sminkelésre is marad bőven elég időd. Látványos, romantikus, van benne egy kis extra, ennél a frizuránál többre nem is lesz szükséged Valentin napon.


Először is készíts elő két erős hajgumit, pár hullámcsatot és az utolsó mozzanatként nem árt, ha hajlakkot vagy esetleg hajfény spray-t fújsz majd a kész frizurára. A következő csavar a frizura elkészítésénél, hogy ezt nem ülve vagy állva fogod elkészíteni, hanem fekve. Ugyanis úgy tudod a legegyszerűbben és legkényelmesebben hátulról befonni a hajad, ha hasra fekszel az ágyadon, úgy, hogy közben a fejed kissé lelógjon az ágyról. Miután a hátsó fonattal elkészültél természetesen felülhetsz, de a fonatot ajánlott a fenti módon elkészíteni.

Első lépés:
Fésüld a hajad hátulról előre, majd a tarkódtól kezdd el parkettafonásban befonni a hajad.

Második lépés:
Egészen addig folytasd a fonatot, amíg a fejed búbjáig nem érsz vele.

Harmadik lépés:
Fogd össze a hajad lófarokban a fejed búbján, ahol vége van a fonatnak (és a fonat is kerüljön bele a lófarokba, ezzel rögzíted).

Negyedik lépés:
A copfodat hajtsd fel úgy, hogy U alakot formázzon és hajgumival rögzítsd ott, ahol az előző hajgumi is van.

Ötödik lépés:
A kilógó hajvégeket tekerd körbe a hajgumin, ezzel a hajgumi láthatatlan marad, majd hullámcsattal rögzítsd megfelelően, hogy ne álljanak ki a hajvégek.

Hatodik lépés:
Az U formájú kontyodat oldalirányba húzd szét egyenletesen, így egy szép félkörívet kapsz belőle.

Hetedik lépés:
Nem maradt hátra más, mint a fixálás, fúj rá egy kicsi hajlakkot/hajfénysprayt, érdemes ilyenkor a kiálló hajszálakat letapasztani, így a végeredmény is igazán tökéletes lesz amellett, hogy tartósabbá tetted az elkészített frizurádat.

Eszti - BeautyCat blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.