Navigation Menu

Nik’s box – 10 tipp a hajgöndörítéshez I Remington PROluxe hajsütővas teszt

Az én hajam természetesen szögegyenes, és a formázást is hamar kidobja. Az egyetlen tartósabb módszer, ami bevált, az a hajsütővas. De ezt sem mindegy, hogyan használjuk, ezért ehhez szeretnék most néhány jól bevált tippel szolgálni.


1. Tartósabb lesz az eredmény, ha nem frissen mosott hajat formázol, hanem az utána lévő második vagy harmadik napon csinálod.

2. Ha gyakran használsz hajsütővasat, érdemes valamilyen hővédő termékkel befújni a hajadat formázás előtt.

3. Nedves hajon soha ne használj hajsütővasat (se kúpvasat vagy hajvasalót), mert szörnyen károsítja.

4. Vertikálisan válaszd a hajad két részre a fejtetőn, a füled fölötti kb. egy centiméteres magasságban. A felső részt tűzd el, és kezdj az alsón dolgozni. Ha az kész, jöhet a másik is. Így könnyebb formázni, és az eredmény is szebb lesz.


5. Természetesebb és dúsabb a hatása, ha nem minden tincset egy irányba tekersz fel, hanem felváltva, az egyiket az óramutató járásával megegyező irányba, a másikat ellentétesen.

6. A hullámok, loknik típusa a hajsütővas méretétől függ: ha kisebb átmérőjűt használsz, loknis, göndör lesz a hajad, ha nagyobbat, akkor lazább hullámokat kapsz.

7. A végeredmény attól is függ, hogy mekkora tincseket tekersz fel: ha kisebbeket, akkor definiáltabbak lesznek a loknik, ha nagyobbakat, akkor könnyedebb hullámokat érsz el.


8. A hőmérséklet beállítással légy mértékletes (kb. max. 185 °C), és 5-6 másodpercnél ne tarts tovább a hajad a hajsütővason.

9.A tincset, miután lehúztad a hajsütővasról, ne engedd le rögtön, hanem tartsd egy kicsit a tenyereden, és várd meg, amíg kihűl. Ezzel segítesz, hogy ne lógja ki magát olyan gyorsan.

10. A végén pedig fújd le az egészet hajlakkal, hogy fixáld a hajadat.


A fenti képen látható frizurához a Remington PROLuxe hajsütővasat használtam. Először is nem lehet elmenni szó nélkül a külseje mellett, én ilyen szép hajsütővasat még nem láttam, a nevéhez illően luxus kinézetű. Nagyon igényes a megjelenése, különösen a kis rózsaarany részletek tetszenek rajta. 32 mm-es az átmérője, így nagyobb ívű loknikat, talán inkább hullámokat készít a hajamon. Kényelmessé teszi használatát a gyors (30 másodperces) felmelegedése, a beállítható hőfokozat és a csúszásmentes felülete. Bár a képeken nem szerepel, de van hozzá egy gyönyörű, krémszínű hőálló tok is, amibe használat után akár rögtön bele is tehetjük a hajsütővasat - ez különösen utazás alkalmával jön jól.

Pásztor-Gyaraki Nikolett – Nik’s Box blog
Fotók: @hkorinna (Look fancy Photography)

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.