Navigation Menu

Te jól mosol hajat?

Olyan egyértelműnek tűnik a hajmosás, de mint kiderült mégsem annyira az. Az emberek nagy része elnagyolja, vagy szimplán nem jó technikával mos hajat, ilyenkor pedig a végeredmény sem lesz tökéletes.


Te jól csinálod? Kövesd végig a lépéseket, és ha eddig nem így csináltad, akkor adj neki egy esélyt, meglátod mennyivel másabb érzetű lesz a hajad textúrája.

Az első és az egyik legfontosabb pont, szánj elég időt a hajmosásra. Ha gyorsan bevizezed egy kicsit és két tenyérnyi sampont sietve eloszlatsz rajta az nem a jó módszer. A közhiedelemmel ellentétben a tisztítást nem a sampon és a habja, hanem a víz végzi, ezért nagyon fontos, hogy alaposan vizezd be a hajad, mindenhol.

Tudod, hogy samponból mennyit kellene használni? Körülbelül fél diónyi mennyiséget, hajhossztól függetlenül. Hajmosásnál samponnal magát a fejbőrt mossuk és öblítésnél bőségesen elég annyi, hogy a samponos víz átfolyjon a hajunkon. A sampon elosztása a következő legyen; a tarkódhoz kerüljön az adag fele és a másik felét oszd el az oldalsó területeken és elől.

Maga a mosás, az a fejbőr körkörös masszírozása, ebben kell minél alaposabbnak lenni, ha kimarad egy terület, ott gyorsabban válik zsírossá hajmosás után a haj, nem beszélve, hogy közvetlen hajmosás után is piszkos érzetű maradhat.

Miután alaposan átmasszíroztad a fejbőröd, jöhet az öblítés. A sampon kimosására is szánj annyi időt, mint amikor bevizezted a hajad. A kezeddel és a vízsugár irányításával tudod a legjobban kimosni a sampont, az öblítést pedig addig folytasd, amíg teljesen tiszta víz fog átfolyni a hajadon.

Ekkor ismételd meg újra a hajmosást a fent leírtak szerint és ismét alaposan öblítsd ki a hajad, két mosás ajánlott ahhoz, hogy minden szennyeződést eltávolíts a hajadból. Óvatosan nyomkodd ki a hajadból a vizet, ha pár másodpercre törölközőbe is tekered, akkor hatékonyabb lesz a hajbalzsamod is.

Alaposan öblítsd ki a balzsamot, tekerd törölközőbe a hajad és jöhet is a szárítás! A profi hajszárításról írtunk már korábban, azt itt tudod elolvasni.

Eszti - Beauty Cat blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.