Olyan egyértelműnek tűnik a hajmosás, de mint kiderült
mégsem annyira az. Az emberek nagy része elnagyolja, vagy szimplán nem jó
technikával mos hajat, ilyenkor pedig a végeredmény sem lesz tökéletes.
Te jól csinálod?
Kövesd végig a lépéseket, és ha eddig nem így csináltad, akkor adj neki egy
esélyt, meglátod mennyivel másabb érzetű lesz a hajad textúrája.
Az első és az egyik legfontosabb pont, szánj elég időt a hajmosásra. Ha gyorsan bevizezed egy kicsit és
két tenyérnyi sampont sietve eloszlatsz rajta az nem a jó módszer. A
közhiedelemmel ellentétben a tisztítást nem a sampon és a habja, hanem a víz
végzi, ezért nagyon fontos, hogy alaposan vizezd be a hajad, mindenhol.
Tudod, hogy samponból mennyit kellene használni? Körülbelül fél diónyi mennyiséget,
hajhossztól függetlenül. Hajmosásnál samponnal magát a fejbőrt mossuk és
öblítésnél bőségesen elég annyi, hogy a samponos víz átfolyjon a hajunkon. A
sampon elosztása a következő legyen; a tarkódhoz kerüljön az adag fele és a
másik felét oszd el az oldalsó területeken és elől.
Maga a mosás, az a
fejbőr körkörös masszírozása, ebben kell minél alaposabbnak lenni, ha
kimarad egy terület, ott gyorsabban válik zsírossá hajmosás után a haj, nem
beszélve, hogy közvetlen hajmosás után is piszkos érzetű maradhat.
Miután alaposan átmasszíroztad a fejbőröd, jöhet az öblítés.
A sampon kimosására is szánj annyi időt, mint amikor bevizezted a hajad. A
kezeddel és a vízsugár irányításával tudod a legjobban kimosni a sampont, az
öblítést pedig addig folytasd, amíg teljesen tiszta víz fog átfolyni a hajadon.
Ekkor ismételd meg újra a hajmosást a fent leírtak szerint
és ismét alaposan öblítsd ki a hajad, két
mosás ajánlott ahhoz, hogy minden szennyeződést eltávolíts a hajadból.
Óvatosan nyomkodd ki a hajadból a vizet, ha pár másodpercre törölközőbe is
tekered, akkor hatékonyabb lesz a hajbalzsamod is.
Alaposan öblítsd ki a balzsamot, tekerd törölközőbe a hajad
és jöhet is a szárítás! A profi hajszárításról írtunk már korábban, azt itt
tudod elolvasni.
Eszti - Beauty Cat blog
0 comments:
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.