Navigation Menu

Romantikus virágkonty

Továbbra is trend a hajtetőn összefogott hajból készült konty, ez a frizura is ennek az alapjára épül. Egy kis csavar van benne, hiszen az egyszerű copf helyett a fejtetőn egy fonat fut végig, ami egy gyönyörű, virágkontyban végződik. Nem nehéz az elkészítése, tegyél vele te is egy próbát!


Mire lesz hozzá szükséged?

Egy hajformázóra a göndörítéshez, egy hajgumira, amivel összefogod az elkészített fonatod egy copfba, és pár hullámcsatra, amivel rögzíted az elkészített virág alakú kontyodat.

Egy alapos fésülködés után kezdj azzal, hogy a hajad alsó harmadát begöndöríted. Fontos, hogy ne menj ennél feljebb, mert az elveszi a figyelmet a virágkontyodról. Lágy, laza loknik készítéséhez göndörítésre is alkalmas hajvasalót ajánlunk, ha definiáltabb, de továbbra is nagy átmérőjű fürtöket szeretnél, akkor maradj a kúpvasnál.

Miután ezzel végeztél, a fejtetődön válaszd le a hajad a fonathoz. Holland fonással fond be ezt a felső részt, egészen addig, amíg a leválasztott szekciód tart. A holland fonási technika annyit jelent, hogy amint haladsz lefelé a fonattal, folyamatosan újabb tincseket veszel hozzá oldalról. Míg hagyományosan egymás felett keresztezed a hajad, itt egymás alatt kell, ettől a fonat jobban kiemelkedik a hajból, látványosabb lesz.

Miután végeztél a fonással, hajgumival rögzítsd a tincset közvetlenül a fonat végénél. Ezután húzkodd ki a hurkokat, ezzel egy kicsit dúsabb hatású lesz a frizurád, de figyelj arra, hogy ne húzd ki túlságosan a szálakat, a fonat maradjon egyben.

Az így kialakult copfodat tűzd fel hullámcsattal úgy, hogy a copf első pár centije egy kis hurkot alkosson a fejed búbjánál. A lófarok maradék részét csavard be és kezdd el körbe-körbe feltekerni a kialakított kis hurok köré. Ha végeztél a feltekeréssel rögzítsd az így kapott kontyot hullámcsatokkal.

Amikor úgy érzed, hogy elkészült a mestermű, akkor azt hajlakkal rögzítsd, ha vannak, akkor a kiálló hajszálakat is simítsd le, így sokkal rendezettebb lesz az összhatása az elkészített frizurádnak.


0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.