Navigation Menu

Megviselik a lábaid a téli csizmák és a zárt cipők? Így frissítsd fel őket!

A téli zord időjárás a lábaknak sem kedvez. Folyamatosan zárt cipőben járunk, ezek akár szoríthatják is a lábunkat, ilyenkor még könnyebben alakulhat ki bőrkeményedés. Adjunk egy kis wellness kényeztetést a lábunknak télen is!


Nem csak nyáron érdemes foglalkozni a lábápolással, így egyrészt mi is komfortosabban érezzük magunkat, másrészről nem tavasszal döbbenünk rá, hogy a szandál szezon előtt kell pedikűröshöz rohanni. Pár egyszerű lépéssel és havi rendszeres karbantartással télen is csodás állapotban maradhatnak lábaink.

Reszelés vagy radírozás
Ha vannak bőrkeményedések a talpadon, akkor a lábfürdő után érdemes ezeket eltávolítani. Az egyedi ízlésedhez mérten választhatsz pedikűr készlet vagy a habkő közül, a lényeg, hogy minden bőrkeményedést távolíts el. Ha igazán biztosra akarsz menni, akkor a bőrkeményedés eltávolítása után egy tengeri sós bőrradírral még átdörzsölöd a talpad és a lábfejed, ez minden maradék bőrkeményedést eltávolít, beindítja a mikro keringést és puha, lágy bőrt hagy maga után.
A sós bőrradír elkészítése: 3 evőkanál durva szemű tengeri sót keverd el egy kevés tejjel, hogy egy sűrű masszát kapj, ezt dörzsöld be a lábadba.

Hidratált bőr
Télen könnyen kiszárad a bőr, ugyanez igaz a talpunkra is. Hétvégén készíts egy lábfürdőt és elalvás előtt kend be megfelelő hidratáló krémmel alaposan. Ha erre egy vastag pamut zoknit húzol az alváshoz, akkor garantált, hogy reggel pihe-puha lábakkal fogsz ébredni.

A cipő sem mindegy
A megfelelő cipő kiválasztása nagyon fontos, és nem csak a saját kényelmed miatt, hanem a lábad szempontjából is. Ha túl szoros, vagy túl nagy a cipő, az könnyen fájdalmasan végződhet. Biztosan találkoztál mér az érzéssel, hogy túl szoros volt a csizma, kidörzsölte a lábujjakat és kellemetlen vízhólyag lett a vége. Túl tág csizma esetén pedig az okozhat bőrkeményedést, hogy a lépéseknél rendszeresen csúszkál benne a lábunk, ettől bőrkeményedések alakulhatnak ki a talpadon. Válassz okosan cipőt és figyelj oda a lábadra télen is!

Eszti – BeautyCat blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.