Navigation Menu

Milyen fésű illik a hajtípusodhoz?

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fésűt használsz a hajadhoz. Más és más formájú és fogazatú illik a vékony szálú finom hajhoz, és a vastagabb, nehezen megzabolázható fürtökhöz.


Nem vagy megelégedve a fésűddel? Lehet, hogy azért van, mert nem a hajtípusodnak megfelelőt választottál. Összegyűjtöttük, hogy melyik hajtípushoz milyen fésűk bizonyultak a legjobb választásnak.

Vékony szálú haj

A vékony szálú haj szerencsére viszonylag könnyen fésülhető, viszont mivel könnyen megsérül, így a hajszálak megóvása a fő cél, amellett, hogy ne hagyjuk lelapulni a frizurát. Ehhez a hajtípushoz a sűrű és rövid fogazatú fésű vagy vaddisznósörtés hajkefe (Remington B98CEU PROtect ovális hajkefe) a legalkalmasabb. Az ilyen fésűk amellett, hogy elválasztják egymástól a hajszálakat, egy kicsit meg is emelik őket.

Vastag szálú haj

A vastag szálú frizura makacs tud lenni, nehéz kifésülni. Fontos, hogy sose erőltesd és tépd a fésűt, mert ezzel csak a hajadat roncsolod. Apró mozdulatokkal próbáld kibontani a gubancokat, erre a legjobb választás egy ritka, de hosszú fogazatú fésű (Remington B97VEU Your Style szellőzős hajkefe), mivel egy masszívabb hajtincsen is képes áthatolni.

Göndör haj

A göndör haj kifésülése nem egyszerű feladat, nem is ajánlott a napi szintű fésülése, mert elveszted tőle a göndör fürtöket, a tincsek bozontosak, kefések lesznek a fésüléstől. Amikor mégis fésülésre kerül a sor, akkor a vastag szálú hajhoz is illő, ritka, de hosszú fogú fésű (Remington B97VEU Your Style szellőzős hajkefe) az ajánlott.

Hajformázó fésűk, kefék

Hajszárítás során mindig érdemes fésűvel vagy körkefével vezetned a hajszárító előtt a hajad. Amellett, hogy sokkal alaposabban meg tudod szárítani így a hajad, a frizurád tartósabb és rendezettebb lesz. Választhatsz akár keratinnal átitatott sörtéjű körkefét (Remington B95T53
Keratin Therapy körkefe), vagy szintén mikro olajokkal átitatott vaddisznó sörtés körkefét (Remington B80R33B Shine Therapy körkefe) a tökéletesen sima és selymes ragyogás érdekében.

Ha tupírozásra kerül a sor, akkor nem érdemes a „sima fésűddel” nekiesni a hajadnak. Profi eszközzel a végeredmény is jobb lesz, ezért érdemes beruházni egy jó tupírfésűre (Remington B97TEU Your Style tupírfésű). A tupírfésűk sűrű fogazatuknak és keskeny kialakításuknak köszönhetően könnyen hozzáférnek a hajtövekhez is, így használatuk is egyszerűbb és sokkal hatékonyabb, mint egy fésű esetében.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.