Navigation Menu

Ez az öblítő oldat illik a hajtípusodhoz

A samponodat és a balzsamodat is a hajtípusodnak megfelelően választod ki, de miután ezeket kiöblítetted a hajadból, még egy utolsó öblítéssel csodás eredményeket érhetsz el. Próbáld ki egyszer a hajtípusodhoz illő öblítést és nézd meg mennyivel fényesebb és szebb lesz tőle a hajad!


Száraz hajra – Rózsavizes öblítés

Ha a hajad száraz, elvesztette fényességét akkor ezt rózsavízzel tudod helyrehozni. A rózsavizes öblítés kondicionál és ismét fényes hajat eredményez, miközben csodás illatot kölcsönöz.

Hozzávalók: rózsaszirmok, desztillált víz
Langyos vízben öblítsd át a szirmokat, hogy lemoss róluk minden szennyeződést. Tedd a szirmokat egy nagy lábasba és öntsd fel annyi desztillált vízzel, ami pont ellepi. Nem érdemes többet adni hozzá, attól csak túl híg lesz és veszít a hatékonyságából. Közepes hőfokon kezdd el forralni a vizet, körülbelül 20 percen át, vagy egészen addig, amíg a szirmok elvesztik a színüket. Várd meg amíg kihűl a rózsavíz, szűrd le és ezután már használhatod is. Hajmosásonként egy csészényit használj (ez kb. 2 dl) és ne mosd ki a hajadból, ez legyen az utolsó öblítés.

Zsíros hajra – Csalános öblítés

A csalán flavonoidokat, vitaminokat és rengeteg ásványi anyagot tartalmaz. Nagyon sokrétű a felhasználása, rengeteg betegségre, valamint ezek megelőzésre alkalmazzák, de a jótékony hatásárának köszönhetően a zsíros haj öblítésére is kiválóan alkalmas, kitolható vele a két hajmosás között eltelt idő.

Hozzávalók: 200 g friss vagy 10-15 g szárított csalánlevél, 1 liter desztillált víz (5 liter sima víz hideg vizes kivonás esetén)
Friss csalánlevelek esetében vágd vagy tépd őket apró darabokra, majd a víz hozzáadásával forrald 45 percen át. Amikor kihűlt szűrd le és a hajmosás végén egy-két csészényivel öblítsd le utoljára a hajad. Hagyd a hatóanyagot a hajon, ne öblítsd át a hajat utána vízzel. Hideg vizes kivonás esetében az áztatási idő 10-12 óra.

Normál hajra – Almaecetes öblítés

Szeretnéd, ha a hajad szuper puha és fényes lenne? Az almaecetes öblítés minden hajtípushoz használható, a hajad pedig sokkal fényesebbnek és puhábbnak fog tűnni. Semmiképp se használd hígítatlanul!

Hozzávalók: ½ csésze almaecet, 1 evőkanál szárított mentalevél, 1 evőkanál szárított levendula levél, 1 evőkanál rozmaring, 1 csésze forró víz
Az összes hozzávalót tedd egy tálba és öntsd fel egy csésze forró vízzel. Hagyd ebben ázni 1 órán át, majd szűrd le és máris használható. A samponos hajmosás után öblítsd át ezzel a hajad és a fejbőröd, majd langyos/hideg vízzel öblítsd le.

Eszti - BeautyCat blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.