Navigation Menu

Tupírozz úgy, mint egy profi!


Te is szenvedsz a lelapuló hajtól? A haj tupírozása a legegyszerűbb módszer arra, hogy dúsabb hatású legyen a frizurád, azonban ahhoz, hogy tényleg látványos és hatásos is legyen, nem árt betartani pár szabályt.


Nulladik lépés – hajmosás:

Ha előre tudod, hogy tupírozni szeretnéd a hajad, akkor érdemes elhagyni a hajbalzsamot. Ha nagyon száraz a hajad, akkor csak a hajvégeidre kerüljön belőle, mivel a hajbalzsamok elnehezíthetik a hajad és csúszóssá teszik a felületét, ez pedig a frizura szétesését is eredményezheti.

Előkészítés:

Még a nedves hajadra fújj egy kis tengeri só sprayt, ez textúrálttá teszi a hajad, könnyebb lesz vele dolgozni és tupírozni is. A megfelelő eszköz is fontos a tupírozásnál, nem érdemes a hagyományos fésűddel nekiesni a hajadnak. A tupírfésűk sűrű fogazatuknak és keskeny kialakításuknak köszönhetően könnyen hozzáférnek a hajtövekhez is, így használatuk is egyszerűbb és sokkal hatékonyabb, mint egy fésű esetében.

Tupírozás:

Fontos, hogy csak teljesen száraz hajat kezdj el tupírozni. Válassz ki egy kisebb hajtincset és húzd hátra, felfelé. Tartsd szorosan a tincset tupírozás közben, így sokkal jobb lesz az eredmény. A hajad közepétől fésülgesd a hajad a hajtő felé, így a hajszálaidat a fejbőrödhöz tolod, ez adja a frizura dússágát. Ismételd meg több hajtincsnél is, hogy egységesen dús legyen a frizurád.

A tartósság kulcsa - hajlakk:

Miután végeztél a tupírozással, emeld meg a tincseket egyesével és magát a tupírozott részt megfelelő távolságból fújd be egy kicsi hajlakkal. Így sokkal tartósabb lesz a tupír, és egész nap dús lesz a frizurád.

Az utolsó lépés:

Miután elkészült a tupír és készen áll a frizurád, a hajad felső részét óvatosan fésüld ki fésűvel vagy hajkefével, vigyázva arra, hogy a tupírt ne bontsd ki. Így az elkészült frizura szép és rendezett lesz, emellett szuper dús is marad egész nap! Ha szeretnél, végezetül tehetsz rá egy leheletnyi hajlakkot vagy hajfény sprayt, de ha a fenti lépések szerint készítetted el a frizurád, akkor ezek nélkül is tartós lesz az eredmény.

Eszti - BeautyCat blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.