Navigation Menu

Így tarts otthon egy 5 lépéses wellness-napot

Úgy érzed, hogy az időjárás változást nem csak a hajad, hanem a bőröd is megviselte? Itt az idő egy szépítő nap beiktatásának! Egy egész napot szánj magadra, hidd el, kívül-belül megújulsz az „én-időnek” köszönhetően.


Első lépés – hajpakolás:

Hozzávalók: 2 evőkanál méz, 2 tojás sárgája, 1 evőkanál kókusz- vagy ricinusolaj, 1 evőkanál sör.
Keverd össze a hozzávalókat, és száraz hajra vidd fel. Figyelj arra, hogy ne hígítsd túl olajjal és sörrel a keveréket, úgy könnyebben tudod felvinni. Tekerd be folpackkal a hajad, majd a folpackot egy törölközővel borítsd be.  A következő lépések alatt a hajpakolás végig maradjon a hajadon, a törölköző és a folpack szuper hatásos, ha pár órán át fennmarad.

Második lépés - száraz testkefe:

Ha fakó, érdes és nem teljesen egyenletes a bőröd felülete, akkor mindenképp érdemes ezt kipróbálnod. A rendszeres száraz testkefézéssel amellett, hogy a bőröd ragyogóan szép lesz még az egészségi állapotod is javul tőle. Különösen jót tesz a keringésnek és a nyirokrendszernek is, a narancsbőr ellen is hatékonynak bizonyul, hiszen a zsírszövetek bőr alatti lerakódásának megakadályozásában játszik fontos szerepet. Kifejezetten erre való testkefét használj!
Kezdj a lábaidnál és haladj felfelé a lábakon, majd a karjaidon is szintén befelé haladva, jöjjön a mellkas, a has és a hát. Az arcodra sose használd a testkefét. Mindig a szíved felé mozgasd a kefét, apró, körkörös mozdulatokkal.

Harmadik lépés – almás hidratáló arcpakolás:

Hozzávalók: 1 alma (tehetsz hozzá egy kis lereszelt kígyóuborkát is, és 2 szeletet a szemeidre), 1 evőkanál joghurt, fél evőkanál méz.
Hámozd meg és reszeld le az almát, majd keverd össze a joghurttal és a mézzel. Ha uborkát is tettél hozzá, akkor vágj le belőle két szeletet és tedd a szemeidre, pihenj így 15 percig, majd mosd le. Az alma szuperül segít a szomjas bőrnek, hogy több vizet tudjon megkötni, míg a méz és a joghurt extra táplálást biztosít, ha uborkát is tettél hozzá az a bőr megnyugtatásáért felelős.

Negyedik lépés – lábfürdő, lábreszelés:

Ha vannak bőrkeményedések a talpadon, akkor a lábfürdő után érdemes ezeket a pedikűr készlettel eltávolítani. A bőrkeményedés eltávolítása után a zuhany alatt egy tengeri sós bőrradírral még átdörzsölheted a talpad és a lábfejed, ez minden maradék bőrkeményedést eltávolít, beindítja a mikro keringést és puha, lágy bőrt hagy maga után. A sós bőrradírt 3 evőkanál durva szemű tengeri sóból tudod elkészíteni, keverj hozzá egy kicsi tejet, úgy, hogy sűrű masszát kapj.

Ötödik lépés – zuhanyzás:

A hajpakolásod alaposan öblítsd ki vízzel a hajadból, akár többször is öblíts, és csak utána használj sampont. A hajmosás végén kivételesen ne használj balzsamot, a hajpakolás után nincs szükségre rá a hajadnak, nehogy elnehezítse.
Zuhanyzás után a még nedves bőrre vidd fel a testápolót, így extra adag nedvességet tud bejuttatni a bőrödbe. Figyeld meg, a száraz testkefézésnek hála a testápolód pillanatok alatt be fog szívódni, nem kell rá várnod. Alvás előtt a talpadat is kend be alaposan hidratálóval és húzz rá egy pamut zoknit, így mire felébredsz pihe puha lesz a bőr a talpaidon is.


0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.