Navigation Menu

Készülj hibátlan bőrrel a nyárra!

A téli hónapokban kicsit háttérbe szorul a testápolás és bizony pár hónap után, amikor előkerülnek a tavaszi/nyári ruhák ez kellemetlen csalódást okozhat. Szerencsére azonban a bőröd hamar meghálálja a törődést és nyárig még bőven csúcsformába hozhatod magad ezzel a pár lépéssel!


Az első lépés a legegyszerűbb. Emeld meg a napi bevitt folyadékmennyiséget. Nem lehet elégszer elmondani, minél több vizet iszol, annál szebb lesz a bőröd. A víz a hidratáláson kívül méregtelenít, tisztít és segíti az emésztést, így a bőr sokkal üdébbé és feszesebbé válik. Nem is olyan nehéz ezt megtenni, igaz?

Ha narancsbőrrel küzdesz, a víz ebben is jó szolgálatot tehet, de a narancsbőr eltüntetéséhez sajnos nem lesz elegendő. Masszázzsal vagy száraz testkefe használatával szuper eredményeket lehet elérni, hiszen ezek javítják a szövetekben a vérkeringést, feszesebb, tónusosabb bőrt eredményezve. A masszázshoz használhatsz kifejezetten feszesítő krémeket, olajokat, míg a testkefével csak arra kell figyelned, hogy a végtagoktól mindig a szív irányába, körkörösen mozgasd a kefét.

A Remington REVEALtestkefét nem csak szárazon, hanem zuhany alatt is használhatod a cserélhető kefefejeknek köszönhetően, így a zuhany alatti alapos „dörzsizést” is letudhatod ezzel. Ha rendszeresen eltávolítod az elhalt hámsejteket, bőröd sokkal ragyogóbb és egészségesebb lesz, arról nem is beszélve, hogy jobban fel tudja szívni a krémeket és hidratálókat. Az alapos tisztítás mellett ez is serkenti a vérkeringést, így extrán jót teszel vele a bőrödnek.

Miután megszabadultál az elhalt hámsejtektől és selymesen puha a bőröd, jöhet a szőrtelenítés. A szőrbenövésekért az elhalt, fölösleges hámréteg a felelős, ezért érdemes minden szőrtelenítés előtt ezt eltávolítani a bőrödről testkefével vagy bőrradírral. Ha ezt elvégzed már rengeteget tettél a szőrbenövés ellen, mivel szabad útjuk van a szőrszálaknak, nem okoznak később gyulladást. Szőrtelenítéshez választhatsz borotvát, epilátort, vagy IPL tartósszőrtelenítő készüléket, attól függően, hogy milyen gyakran van alkalmad szőrteleníteni. Szőrtelenítés után a nyugtató összetevőkkel gazdagított krémeket válaszd, ilyenek az aloe verával, vitaminokkal vagy panthenollal dúsított termékek. Ezek egyszerre nyugtatják és táplálják a megviselt bőrt.

Eszti - BeautyCat blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.