Navigation Menu

Milyen hajgöndörítőt válassz a hajhosszadhoz?

Nem csak hosszú hajat lehet göndöríteni, viszont hatalmas különbség van a loknik között, amiket különböző átmérőjű kúpvassal és hajsütővassal készíthetünk el.


Rövid haj

Ha a rövid hajadat szeretnéd begöndöríteni, akkor (nem meglepő módon) kis átmérőjű hajgöndörítőt válassz a művelethez, amin legalább egyszer körbe tudod tekerni a hajad. Pixie hajvágás esetén valószínűleg nem tudsz igazi feszes loknikat készíteni, de mégis tömeget adhatsz vele a frizurádnak.

Rövid hajhoz inkább hajsütővasat válassz, a csiptető segítségével könnyebben tudsz dolgozni, mint egy kúpvassal, egyszerűbb vele a formázás. Figyelj arra, hogy a hajsütővas átmérője ne legyen túl nagy.

Középhosszú, vállig érő haj

Ennél a hajhossznál már a te kezedben van a döntés, hogy mit használj a göndörítéshez. Ha már egy picit is hosszabb a hajad a pixie frizuránál, akkor göndöríthető, de ha szép feszes loknikat szeretnél, akkor maradj a kis átmérőjű hajsütővasaknál.

Laza, spirális loknikat legegyszerűbben a jól bevált 25 mm vagy 32mm átmérőjű kúpvasakkal tudsz elérni, feszes szabályos loknikhoz pedig inkább 16-19 mm átmérőjű hajsütővasat válassz. Ha hullámokat szeretnél, akkor azt akár hajcsavarókkal is elérheted.

Váll alá érő haj

Ha szép, definiált loknikra vágysz a váll alá érő hajadba, akkor érdemes 19 mm átmérő fölött keresgélned. Kisebb átmérőnél egy örökkévalóság lenne minden tincset begöndöríteni és nem keltene természetes hatást.

Ilyen hosszúságnál a kúpvasak adják a legtermészetesebb, legtartósabb eredményt. Csak kezd el feltekerni a hajad a vastagabb részétől a vékonyabb felé és gyorsan elkészülnek a laza tengerparti hullámok a hajadba.

Eszti - BeautyCat blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.