Navigation Menu

Segítség, matt lett a hajam!

Hajad elvesztette a fényét és tapintása inkább durva, mint puha? Itt az ideje egy haj-wellnessnek a hétvégén, egy kis extra ápolással ismét selymesen csillogó lehet a hajad.


Ápolás

Ez az első és az egyik legfontosabb dolgod, a hajadat fel kell tölteni újra élettel. Válassz egy tápláló mélyhidratáló pakolást, vagy készítsd el otthon a meleg olajos kezelést, ami nem csak a hajadnak, de a fejbőrödnek is egy megváltás lesz. Már az első alkalommal látni fogod, hogy a hajad állapota jobb, de hetente egyszer ismételd meg a kezelést egészen addig, amíg ismét elégedett vagy a hajaddal. Onnantól ritkíthatsz és elég 2 hetente, havonta alkalmaznod. Szánj rá időt, hagyd a pakolást hatni több órán át a hajadon. Minél tovább hagyod rajta, annál több ideje van dolgozni. A hatását kicsit fel is erősítheted, ha a törölközőt, amivel betekerted a hajad megmelegíted, vagy hajszárítóval felmelegíted a hajad.

Öblítés

Miután alaposan megmostad a hajad, az utolsó öblítés mindig hideg vagy langyos vízzel történjen, de a hatást akár tovább is fokozhatod, ha speciális hajöblítőt készítesz magadnak. Rózsavizes vagy almaecetes öblítés után a megszáradt haj sokkal fényesebb, próbáld ki egyszer.

Hajszárítás

A legmodernebb hajszárítók és hajformázók szinte kivétel nélkül ionos technológiát alkalmaznak.
Ezekkel gyorsabban szárad a haj, fényesebb és simább lesz, az egész végeredmény szebb. Ha van elég időd, akkor érdemes körkefével tincsenként szárítani a hajad. Elsőre talán kicsit nehéz, de amint hozzászoktál már nem is akarsz lemondani róla, hiszen szárítás után egyből rendezett és szép fényes lesz a frizurád, arról nem beszélve, hogy az így beszárított frizura igazán tartós.

Védelem, styling

Ahogy közeledünk a nyárhoz érdemes UV szűrős, hajban maradó termékeket használni, pont úgy, ahogy a bőrödet is óvod a káros sugaraktól. A napsugárzás, sőt a tengervíz is fakóvá teheti a hajadat, ezért ezt jobb megelőzni. Végezetül styling terméknek bármikor használhatsz hajfény spray-t, ezzel ismét ragyogóvá teheted a frizurádat.

Eszti - BeautyCat blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.