Navigation Menu

Így védd a hajad a tűző naptól!

Ahogy egyre melegszik az idő és tűz a nap a hajad könnyen kiszáradhat, sprőddé válhat. Hogyan kerülheted el ezt? Figyelj a hajadra és meghálálja a törődés, csodaszép, fényes és egészséges marad még a legmelegebb időben is!


Nyáron akarva és akaratlanul is gyakrabban mosol hajat, ezért fontos, hogy gyengéd sampont válassz, ami a hajaddal és a fejbőröddel is kíméletes, mégis hatásos. A több hajmosás már eleve szárítja a hajad, így érdemes rendszeresen használni hidratáló pakolást és balzsamot. Balzsamot minden hajmosás végén használj, arra figyelj, hogy a hajtövekhez ne vigyél fel belőle, így nem fogja elnehezíteni a hajad. Ha nem szereted megvárni a hajbalzsamok hatóidejét akkor választhatsz akár hajban maradó, spray balzsamot is.

Heti egyszer érdemes ápoló, mélyhidratáló pakolást is bevetned. Az erős napfény rendkívül igénybe veszi a hajat, és ha ehhez a strandolást is hozzászámoljuk a haj egészsége szempontjából igazán nem kedvező. A pakolással könnyedén visszatáplálod a hajad, csak hagyd fenn legalább egy órán keresztül (de nyugodtan maradhat több órán át is), majd hajmosásnál öblítsd le.

Rengeteget tehetsz még a hajadért hajápoló olajokkal, tápláló, hajban maradó spray-vel. Ezeket a már megszárított hajon használd, így az extra puhává válik, kevésbé lesz hajlamos a kiszáradásra. Nagyon kevesen gondolnak rá, de ahogy a bőrödnek is, úgy a hajadnak is szüksége van a káros napsugarakkal szembeni védelemre.

Az UV szűrős hajvédő termékek legnagyobb része az UV sugarak mellett megóvják a hajad a sós és a klóros víz okozta kiszáradástól is. Strandoláskor szinte kötelező a használata, ha vigyázni szeretnél a hajad egészségére, emellett a sós, klóros vizet fürdés után a lehető leggyorsabban öblítsd ki a hajadból (a szőkített hajat a klór akár halvány zöldes árnyalatúra is színezheti) és egy kendőt vagy kalapot tegyél a fejedre, így megvéded a hajad a további káros sugárzástól.

Eszti - BeautyCat blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.