Navigation Menu

Tartós hajegyenesítés esős, párás időre

Akik rendszeresen egyenesítik a hajukat, azok tudják, hogy az esős, párás időben igazi kihívás a szöszösödés és a hullámosodás, göndörödés megakadályozása. Ha extra tartós és fényes, szögegyenes hajra vágysz, akkor kövesd lépésről lépésre az útmutatónkat!


Nagyon fontos, hogy a hajsimítódat csak teljesen száraz hajon használd. Ha a hajad még nyirkos vagy vizes és úgy kezded el egyenesíteni, akkor az eredmény sem lesz tartós és a hajadat is roncsolod vele, ilyenkor a haj sokkal sérülékenyebb.

Első lépés a hővédő

Hajegyenesítés előtt használj mindig hővédő sprayt, így a hajadat nem viseli meg a formázás, sőt hővédő sprayből is tudsz olyat választani, ami segít tovább egyenesen tartani a frizurád. Ilyenkor bevetheted a hajegyenesítő styling termékeid is, csak figyelj arra, hogy ne használj ezekből túl sokat, nehogy elnehezítse vagy ragacsossá tegye a hajad.

Oszd fel részekre a hajad

Macerásnak hangzik, de sokkal jobb tőle a végeredmény, a fodrászok sem hiába csinálják így. Ha előre szekciókra osztod a hajad, akkor egyetlen tincs sem fog kimaradni az egyenesítésből, még hátul sem! A fejtetődön hajcsipeszekkel rögzítsd a hajad, majd lentről kezd el tincsenként kivasalni a hajad, mindig egy újabb réteget leengedve.

Egy jó hajvasaló éveken át a hű társad lesz

Miért érdemes minőségi hajvasalóba fektetni? Hatékonyabban lehet velük dolgozni, nem roncsolják a hajadat és a végeredmény is szebb. Egy jó hajvasalót évekig fogsz használni, ezért érdemes olyat keresned, ami már ion technológiával készült, ez megelőzi a szöszösödést és a statikus feltöltődést is.

Az utolsó simítás

A styling termékeken is sok múlik. Párás-esős időben az anti-frizz szérumokkal sokkal tovább marad egyenes és sima a hajad, de sokat segít akár egy hajfény spray vagy egy leheletnyi hajlakk is. Hajvasalás után már csak keveset használj a styling termékekből, így biztosan nem nehezítik el vagy teszik ragacsossá a kész frizurád.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.