Navigation Menu

Ezekre vigyázz nyáron!

A napfénynek számos pozitív hatása mellett sajnos néhány negatív hatása is van, ezekre figyelj mindenképp a bőröd védelme érdekében a melegebb időszakban, ha strandolni vagy napozni készülsz.


Tűző napon, ha nem strandolni készülsz, még akkor is kend be a ruha alól kilátszó bőrfelületeket fényvédővel, mivel így lehet a legkönnyebben leégni, hogy nem is számítasz rá. A karok és a lábfejek rendszeresen kimaradnak, ezekre különösen figyelj.

Közvetlenül arckezelés, szőrtelenítés után napozni és/vagy strandolni nem ajánlott, mivel a mikrosérülések helyén a bőr érzékenyebb és fogékonyabb a fertőzésekre is. Gyantázás, epilálás után a meleg miatt a bőrön piros, kiütésszerű pöttyök jelenhetnek meg, várj a kezelések után minimum 1-2 napot mielőtt napoznál és használj szőrtelenítés utáni bőrnyugtató gélt, ezzel elkerülheted a bőrpírt.

Délelőtt 11 és délután 3 óra között a napozás mindenképpen kerülendő. Ebben az időszakban a legmagasabb a káros sugárzás és a leégés nagyon nem tesz jót a bőrödnek, vigyázz rá és előzd meg azzal, hogy ilyenkor nem mész a napra, ha teheted.

Strandoláshoz és napozáshoz inkább ne sminkeld ki magad. Az alapozó, korrektorok és szemhéjfestékek napozás hatására akár irritálhatják a bőrödet, így ezeket hagyd el, a strandon maximum vízálló szempillaspirált használj. Színezett fényvédőt ilyenkor is használhatsz az arcodon alapozó helyett, de még a fényvédős alapozó sem ajánlott.

Az UV sugarak a bőröd mellett a hajadat sem kímélik, ezt több módon tudod kivédeni. Egyrészt ha UV szűrős hajápoló termékeket használsz, az eleve ad egy védelmet a hajnak, illetve ezt tovább fokozhatod, ha sapkát, kalapot vagy fejkendőt használsz. Arra különösen figyelj, hogy strandoláskor, fürdés után a klóros vagy sós vizet a lehető leghamarabb öblítsd ki, mivel ezek nagyon kiszárítják a hajad és a bőrödnek sem tesznek jót.

Élvezd a jó időt úgy, hogy közben vigyázol a hajadra és a bőrödre, így azok mindig egészségtől ragyogóak maradnak.

Eszti - BeautyCat blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.