Navigation Menu

Így kerüld el a borotválkozás utáni kipattogást

Borotválkozás után az érzékeny bőr könnyen kipattoghat, teljesen mindegy, hogy arcbőrről vagy a lábadról van szó. Kövesd ezeket a lépéseket és csökkentsd minimálisra az esélyét a kipattogásnak!


Mindig készülj elő a borotválkozásra:

Régebben is hallhattad már a jótanácsot, hogy mindig forró zuhany után borotválkozz, hiszen kevésbé megterhelő így a bőrödnek. A gőz megnyitja a pórusokat, így könnyebben tisztulnak, ezzel együtt a szőrszálakat is felpuhítja. Ha eddig nem így csináltad akkor mindenképp próbáld ki, lehet, hogy ez az egy lépés is segíteni fog.

Tiszta eszközöket használj:

Simán kipattoghat akkor is a bőröd, ha nem tartod tisztán az eszközeidet. Figyelj arra, hogy a borotvád, az arctisztító készülék feje és a kezeid is mindig tiszták legyenek, hiszen potenciális baktériumforrások. Használat után mindig alaposan moss el mindent és szárítsd meg mielőtt újra használatba vennéd, hiszen a bőröddel érintkezve fertőzésekhez vezethet.

Használj elektromos borotvát:

Ha a pengés borotvától minden esetben kipattogsz akkor érdemes elgondolkodnod, hogy elektromos borotvára válts. Választhatsz a rezgő- és körkéses borotvák, vagy a testszőrzet nyírók közül. Az elektromos borotvák esetében mindig megkíméled a bőröd, hiszen nem ér hozzá a penge, így az irritáció esélye jóval kevesebb. Plusz ezeket a készülékeket jóval gyorsabb és könnyebb használni, mint a hagyományos borotvákat és nem is tudod megvágni magad vele.

Próbáld ki az elektromos arctisztítót:

Arc esetében egy elektromos arctisztítóval, ha a szakáll/borosta környékét is tisztítod, azzal nagyon jót teszel a bőrödnek. Elkerülheted a szőrbenövéseket, irritációkat és alaposabban tisztít, mintha simán kézzel mosnád meg a bőrt. Arcon kívül pedig egy testkefével tehetsz a legtöbbet a szőrbenövés ellen. Ha szárazon használod akkor még zuhanyozás előtt, apró körkörös mozdulatokkal dörzsöld át vele a végtagjaidat kívülről befelé, mindig a szív felé haladva. Ha inkább zuhanyzás közben használnád a testkefét az is szuper hatásos, hiszen így is eltávolítja az elhalt hámsejteket és így megakadályozza a szőrbenövést.


0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.