Navigation Menu

Tápláló és frissítő hajpakolások nyárra

A tűző nap és a meleg idő megviseli a hajad? Kiszárad, fénytelen? Kényeztesd házilag elkészíthető hajpakolással, ettől újra puha, fényes és élettel teli lesz!


Pakolás száraz, fénytelen, töredezett hajra:

Mik kellenek hozzá: 2 banán, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál olaj (argánolaj, kókuszolaj, olivaolaj, ricinusolaj)

A banánt hámozás után alaposan törd össze villával pépes állagúra, egyáltalán ne maradjon darabos. Alaposan keverd el benne az olajat, majd jöhet a két evőkanál méz. Figyelj arra, hogy könnyen kenhető pépes állagú legyen a massza, ha túl sűrűnek érzed, adhatsz hozzá olajat (vagy akár egy kevés sört is) ha pedig túl híg lenne, akkor adj hozzá egy kis banánt.

A pakolást legalább 30 percen át hagyd a hajadban, de a legjobb hatást akkor éred el vele, ha több mint egy órát rajta marad. A csöpögés ellen ajánlott körbetekerni a hajat folpackkal.  A hatóidő lejárta után alaposan öblítsd ki a hajadból, akár többször is öblítsd át a hajad, amíg azt nem érzed, hogy teljesen tiszta. Utolsó öblítésnek bevetheted az ecetes hajöblítőt (víz és ecet 1:1 arányban elkeverve) a tökéletes puhaságért.

Pakolás extra száraz, sérült, fénytelen hajra:

Mik kellenek hozzá: 2 evőkanál méz, 2 tojás sárgája, 1 evőkanál olaj (argánolaj, kókuszolaj, olivaolaj, ricinusolaj)

Egy tálkában keverd össze az összes hozzávalót, majd egyenletesen vidd fel a hajadra. Ha váll alá érő hajad van, akkor a hozzávalókat arányosan növeld, hogy elegendő mennyiségű pakolást készíts. Mivel könnyen csöpögős pakolásról van szó, ezért miután felvitted a hajadra, tekerd körbe folpackkal, így kényelmesebb a használata.

Hagyd a hajadon minimum egy órán át, de minél tovább bírod, annál jobb, hiszen több ideje van táplálni a sérült hajszálakat. Legyél nagyon alapos a hajmosásnál, akár öblítsd át többször is, amíg teljesen tisztának nem érzed a hajad. A pakolás után már ne használj tápláló balzsamokat, maximum kondicionálót, így nem nehezíted el vele a hajad. Utolsó öblítésnek ennél is bevetheted az ecetes hajöblítőt (víz és ecet 1:1 arányban elkeverve) vagy pedig egyszerűen öblítsd le a hajad egy kis sörrel.


0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.