Navigation Menu

Tönkretette a hajamat a nap, mit tegyek?

Úgy érzed, hogy menthetetlenül kiszáradt a hajad? Nyugi, semmi sincs veszve. Egy kis extra törődéssel és több odafigyeléssel újra a régi fényében fog tündökölni! Csak kövesd ezeket a tippeket és egyszerre tudod táplálni a károsodott hajadat és megelőzni a további károsodást.


Ápolás:
A nagy melegben óhatatlanul többször zuhanyzol, akár a hajmosások száma is felszökhet a megszokott mennyiséghez képest ilyenkor. Ne felejtsd el, ez száríthatja a hajat. Ilyenkor érdemes bevetni minden hajmosás után a kondicionálót, vagy hajpakolást. Ha nem erősséged kivárni a hatóidőt, akkor a hajban maradó és nem kiöblítős ápoló termékeket próbáld ki.

Strandolás:
Fürdés után, ha klóros vagy sós vízből jössz ki, mindenképp öblítsd le a hajadról és a bőrödről, hiszen mindkettő erősen szárító hatású. Csak pár pillanat leöblíteni, ne maradjon el!

Fényvédő:
Több termékben is megtalálod, létezik ilyen hajban maradó kondicionáló, hajsimító, hajfényt adó fényvédő is. Több szempontból is hasznát tudod venni. Elődlegesen megelőzöd vele a haj károsodását, az erős napfény kiszárítja és sprőddé teheti a hajad, másodlagosan pedig a festett haj színét megőrzi, így nem fakul ki pillanatok alatt.

Házi hajpakolások:
Ha már úgy érzed, hogy ráférne a hajadra egy kis extra ápolás, akkor mindenképp próbálj ki egy pakolást. Könnyen elkészíthető, csak hagyd fenn pár órára, mosd le és az eredmény egyből látható és érezhető lesz. Rendszeresen ismételve feljavíthatod vele a hajad állapotát és az eredményt is szinten tudod tartani. Ennyi belefér 1-2 hetente, nem?

Változatosság:
Ilyenkor a legtöbben csak a fejük tetején egy kontyban szorosan összefogják a hajukat, ám ha rendszeresen így hordod, a hajgumi megtörheti a hajadat. Vigyél bele egy kis változatosságot, fogd össze máshol a hajadat, fond be és tűzd fel, a lényeg azon van, hogy ne mindig ugyanazon a ponton érje terhelés a hajadat és így nem fog megtörni.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.