Navigation Menu

5 tévhit a hajápolásban, amit már biztosan hallottál

Sok tévhit kering, ideje ezekkel leszámolni. Eddig féltél naponta hajat mosni, nehogy gyorsabban zsírosodjon? Görcsösen váltogattál samponokat, nehogy hozzászokjon a hajad? Olvasd végig a tévhiteket és meg fogsz lepődni.


Ha kihúzol egy ősz hajszálat, 3 nő a helyére.

Ezt a mondást biztosan hallottad már, hol több, hol kevesebb visszanőtt őszhajszállal. Ez talán a leginkább egyértelmű, hogy egyáltalán nem igaz. Ha kihúzol egy ősz hajszálat, akkor egy darab őszhajszál fog a helyére nőni. Sőt, ez is csak jobb esetben, mivel ha károsítod a hajhagymát, akkor semmi sem fog visszanőni. Ne húzd ki a saját hajszálaidat, ha zavarnak az ősz hajszálak, akkor inkább hajfestésben gondolkozz.

Százszor fésüld át naponta a hajadat, ettől lesz egészséges és fényes.

Régen nagyon sokszor lehetett ezt hallani, mostanra szerencsére egyre kevesebbet. Ilyen huzamos fésülésnek erős hajszál szerkezet károsító hatása van, többet ártasz vele a hajadnak, mint amennyit használsz. Egy jó fejmasszázzsal, ápoló pakolás bemasszírozásával ugyanúgy felpezsdíthetjük a fejbőr vérkeringését, káros hatások nélkül.

A mindennapi hajmosás káros a hajnak.

Vannak olyan hajtípusok ahol bizony a napi hajmosásra igény van. Ez teljesen egyedi, mindenkinek saját igényei szerint dől el. Ha könnyen zsírosodó, vékony szálú hajad van, akkor nagy eséllyel gyakrabban kell mosnod, de közrejátszik még a lakhelyed, a munkád vagy a napi mozgás mennyisége is. A lényeg, ha a megfelelő hajtípusba tartozol, nem károsítja a hajat, ha napi rendszerességgel mosod.

Bizonyos időközönként sampont kell váltani, mert hozzászokik a haj.

Ez egy igazi furcsaság, hiszen hogyan is tudna a hajunk hozzászokni egy samponhoz. Ha megtaláltad a hajad és fejbőröd igényeinek megfelelő sampont, amivel meg vagy elégedve, nyugodtan használd, amíg jól esik. Ha mégis úgy érzed, hogy egy idő után már nem olyan a hatása, mint korábban, akkor nagy valószínűséggel megváltozott a hajad igénye, ezért érdemes egy másik sampont keresni.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.