Navigation Menu

Ezeket a hibákat sokan elkövetik hajvasalásnál

Mióta feltalálták a hajvasalót a hullámos és göndör hajúak is élvezhetik a szuper sima, egyenes tincseket. Viszont olyan buktatói vannak a hajvasalásnak, amire talán nem is gondoltál. Figyelj a hajadra és a rendszeres hajvasalás sem fog ártani neki, ha betartod ez egyszerű szabályokat.


Óvatosan azzal a törölközővel!

Hajmosás után alaposan átdörzsölöd a törölközővel a hajad? Nagyon-nagyon rosszat teszel ezzel, egyrészről vizesen rendkívül sérülékeny a haj és így könnyen megtörheted, másrészről így az egyenesítés is nehezebben fog menni. A törölközővel óvatosan nyomkodd át a hajadat, így az felissza a fölösleges vizet, mindenféle dörzsölés nélkül.

Alaposan szárítsd meg a hajad!

Aranyszabály, hogy a hajegyenesítésnek csak tökéletesen száraz hajjal szabad nekikezdeni. Ha nedves, nyirkos a hajad és a hajsimítóval átmész rajta, akkor gőzölög és fura sistergő hangot hallasz. Ez nagyon erősen roncsolja a hajad, semmiképp ne folytasd ilyenkor az egyenesítést, amíg meg nem szárítottad teljesen. Hajsimítás előtt használj hővédőt, ezzel megóvod a hajad és a legtöbb hővédő tartósabbá is teszi a frizurád. (Ez alól csak a kifejezetten nedves hajra tervezett hajvasalók kivételek.)

Lassan járj, tovább érsz!

Valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy a kelleténél sokkal vastagabb tincset választott le és azt próbálta kiegyesíteni. Így az eredmény sem lesz tükörsima, illetve ilyenkor többször is át kell menni az adott tincsen a teljes simasághoz. Figyelj arra, hogy ne túl vastag, lapos tincseket válassz le, így az eredmény is tökéletes lesz.

Az ördög a részletekben rejlik!

Te tudod, hogy mi a hajtípusodnak megfelelő hőfokbeállítás? A gyenge, vékonyszálú haj kisebb hőfokon is vasalható, míg a nehezen kezelhető vastag szálú hajnak szüksége van a magasabb hőfokra. Arra figyelj, hogy, 185 fok fölé ne nagyon menj. A legtöbb hajvasaló magasabb hőmérsékletet is képes leadni, de ezt csak kirívó esetekben használd a hajadra, ha nagyon megmakacsolja magát.

Haladj a korral!

Bizony az újítás nem is olyan rossz dolog. Az újabb technológiák sokkal kíméletesebbek a hajaddal, így megelőzheted vele a fölösleges hajkárosítást. Arról nem is beszélve, hogy hatékonyabbak is és így nem kell pepecselned a hajsimítással.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.