Navigation Menu

Benőtt szőrszálak? Viszlát!

Szőrtelenítés után előfordul, hogy benőtt szőrszálakkal, begyulladt szőrtüszőkkel küzdesz? Néhány apró praktikával megszüntetheted a dolgot, később pedig megelőzheted ezek kialakulását.


Akár borotvával, gyantával vagy epilátorral szőrtelenítesz, előfordulhat, hogy néhány szőrszál nem bújik ki a bőröd alól, amikor elkezd visszanőni, de ez könnyedén megakadályozható.

Megelőzéssel éred el a legtöbbet!

Érdemes forró zuhany utánra időzíteni a szőrtelenítést, a gőz megnyitja a pórusokat, így könnyebben tisztulnak, ezzel együtt a szőrszálakat is felpuhítja. Szőrtelenítés előtt szintén érdemes testradírt vagy testkefét használnod és eltávolítani az elhalt hámsejteket. Testradírt akár otthon is könnyedén készíthetsz, barnacukor vagy tengeri só és méz keverékéből. A Remington REVEAL elektromos testkefével akár zuhany alatt is eltávolíthatod az elhalt hámsejteket, de a száraz testkefe is jó szolgálatot tehet ebben.

Tartsd tisztán a szőrtelenítő eszközeidet!

A borotvád, az epilátor görgői és a kezeid is mind-mind potenciális baktériumforrások. Ezért is olyan fontos, hogy mindent alaposan moss el és szárítsd meg mielőtt újra használatba vennéd, vagy ha erre nincs lehetőséged, akkor tisztítsd és fertőtlenítsd minden egyes használat után, hiszen a bőröddel érintkezve fertőzésekhez vezethet.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.