Navigation Menu

Ezeket vesd be, hogy gyorsan nőjön a hajad

Hajnövesztésben gondolkodsz, esetleg túl rövidre vágta a fodrász? Pár praktika könnyedén hozzájárul a haj gyorsabb növekedéséhez és akár kétszeres sebességre is kapcsolhatsz, ami a hajnövesztést illeti.


Gyógynövényes öblítés:

Mindig sokat tehetsz a hajadért, ha hajmosás után nem csak alaposan kiöblíted a hajad, hanem a megfelelő speciális öblítőt használod hozzá. Ha szép, hosszú fürtöket szeretnél, akkor csalánteával, vagy mezei zsurlóval ajánlott öblítened, ezek élénkítik a fejbőr vérkeringését. Ha kifejezetten a hajtüszőket célzod, akkor a bojtorjánt és a rozmaringot válaszd.
Egy liter főzet már elég lesz az alapos öblítéshez és ne felejtsd el, az öblítődet még időben elkészíteni. A gyógynövényeket forrázd le, áztasd, várd meg amíg kihűlt, majd csak ekkor szűrd le és használd fel a hajadra, masszírozd be a fejbőrödbe. Maximum hetente egyszer használd!

Masszázs:

Ki ne imádná a fodrásznál hajmosás alatt a fejmasszázst? Ha lehetne már csak ezért érdemes lenne beugrani a fodrászatba. Amellett, hogy szuper kellemes, relaxáló érzést ad, még a fejbőr vérkeringését is felgyorsítja, ettől erősödnek a hajhagymák és gyorsabb növekedésnek is indulnak.
A fodrásztól ellesheted a fejmasszázst és ujjaid segítségével, körkörös mozdulatokkal masszírozd a fejed, akár hajmosás nélkül is. De akár egy tompa fésű is segíthet, vagy léteznek kifejezetten erre a célra kitalált eszközök. A lényeg, hogy sose sértsd fel a fejbőröd.

Ricinusolaj:

Erről már valószínűleg te is hallottál, a ricinusolaj nagy népszerűségnek örvend hosszú-hosszú idők óta. Mai napig az egyik legkedveltebb természetes megoldás a gyors hajnövesztésre. Sőt, nem csak hajra, de szempillára és szemöldökre is rendszeresen használják.
A ricinusolajnak köszönhetően a hajad dússá, puhává válik, és a haj növekedését is serkenti. Heti rendszerességgel használd olajos hajpakolásként, óvatosan a fejbőrödbe masszírozva, majd dolgozd be a hajadba is.

Eszti – BeautyCat blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.