Navigation Menu

Olajos hajpakolással a selymesen puha hajért

A tűző nap, a sós vagy klóros víz, az állandóan felfogott haj, ezek mind-mind károsítják a hajszálaidat és bizony hamar szárazzá, sprőddé válhat az extrém igénybevételtől. Ilyenkor a megszokott hajápoló termékeiden felül, ha extra pakolással is kényezteted, megelőzheted a bajt, sőt, akár ismét selymessé és puhává teheted a károsodott hajszálakat.


A nyári, meleg időjárás pont kapóra jön a meleg olajos hajpakolás elkészítésénél. Nagyon könnyen elkészíthető a pakolás, elképesztően hatásos, az eredmény garantáltan le fog nyűgözni, hiszen nem csak a hajadnak, a fejbőrödnek is jót teszel vele.

Mi kell hozzá?

Kizárólag olaj. A lehető legjobb ha kókuszolajat használsz hozzá, ezt könnyen megvásárolhatod bármelyik bevásárlóközpontban. Szobahőmérsékleten szilárd állagú, de melegben folyékonnyá válik. Ha nem tudsz beszerezni kókuszolajat, akkor tökéletes alternatíva lehet az olívaolaj, vagy akár a ricinusolaj is. Mindkettő szuper természetes hidratáló hatással rendelkezik.

Hogyan fogj neki?

Mosd meg a hajad, de már ne használj hajápolót a hajmosás végén (se balzsam, se kondicionáló), a pakolás sokkal jobban tud beszívódni a hajadba, ha nem nehezíted el sem ápoló sem styling termékkel a használata előtt.

Az olajat melegítsd fel. Figyelj arra, hogy ne legyen forró, csak meleg, hiszen a fejbőrödre és a hajadra kerül, ne égesd meg magad vele.

Meleg olajos ápolás esetén, pont fordítva vidd fel a pakolást, mint a többi hajápoló esetén. Most ne a hajvégeknél kezdj, hanem mártogasd az ujjaidat a meleg olajba, majd masszírozd be a fejbőrödbe és onnan dolgozd el a maradék olajat a hajad teljes hosszán.

Ha még a nyári melegben használod a pakolást, akkor elég egy folpackkal körbetekerni a hajad, így nem fog csöpögni sem és a hatása is erősebb lesz. Télen, vagy hidegebb időben érdemes egy kicsit ráerősíteni a melegítésre és egy langyos törölközőt is csavarni a folpack fölé. Havonta egyszer ismételd meg a kezelést és a hajad sima, fényes és gyönyörű lesz.

Eszti - BeautyCat blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.