Navigation Menu

Hogyan készíts 1940-es évekbeli klasszikus frizurát?

A 40-es éveken kívül nem létezik más korszak, ahol bonyolultabb szépségű frizurákat lehetne találni. Kezdve a victory roll gyűrűkkel és a pin curl hullámokkal a tökéletes pompadour frizuráig és a frufrukig. A 40-es évek frizurái elegánsak voltak és precízen, tehetségesen készítették el őket, ezért úgy véljük, teljesen rászolgáltak a dicsőítésre. És nem csak mi vagyunk így ezzel. Mostanában mindenfelé retró megjelenés feléledését látjuk, legyen szó akár a divatról, sminkről és frizurákról - szóval higgy nekünk, a retró újra itt lesz velünk. 


Különleges partiba indulsz, amihez különleges frizura illik? Ez a glam frizura a mai napig megállja a helyét, mesésen mutat és nem is igényel különösebb kézügyességet az elkészítése!

Első lépés:

A tökéletes 40-es éveket idéző glam frizurához elengedhetetlen a hővédő használata, fújj egy kicsit és dolgozd bele a hajadba, így az formázás után is fényes marad és a loknik is tartósabbak lesznek.
Válassz le pontosan egyforma méretű tincseket a hajadból és tekerd fel egyesével a Remington Keratin Protect 19mm-es hajsütővasra. Különösen figyelj arra, hogy minden tincs egyforma méretű legyen! Ennél a frizuránál mindig azonos irányban tekerd a tincseket a hajsütővasra, így fésülés után szépen egymásra tudnak simulni.

Második lépés:

Készíts egy oldalválasztékot a hajadba, majd vegyél elő valamilyen henger formájú tárgyat (hajlakkos flakon pl.) és a hajvégektől kezdve kezdd el felcsavarni a választékot, először az egyik, majd a másik oldalon.
Amikor elérted a hajtövedet, az egyik kezeddel rögzítsd a tincset, a másikkal csúsztasd ki a hajlakkos flakont. A feltekert tincsbe tegyél egy hajcsavarót, ezzel tudod rögzíteni. Ezt a műveletet ismételd meg a másik tincsnél is.

Harmadik lépés:

Egy ritka fogazatú fésűvel fésüld át a korábban begöndörített tincseket, így a loknik laza hullámokba fognak rendeződni. Ezt addig csináld, amíg a hajad szépen, egységesen össze nem áll, a tincsek jól egymásba olvadnak. Végezetül fújj rá egy kis hajlakkot, hogy tartósabb legyen a frizurád.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.