Navigation Menu

Brigitte Bardot inspirálta frizura

Brigitte Bardot-ról mindenkinek az erotikus kisugárzása jut először az eszébe. Különleges hajzuhataga hatalmas vonzerőt jelentett, ikonná válásához kétségtelenül hozzájárult lazán tupírozott, szélfútta frizurája. Szemét hangsúlyozó jellegzetes sminkjét pedig nők milliói utánozzák napjainkban is. 


Lesd el te is Brigitte Bardot stílusát:

Frizura:

Alaposan fésüld át a hajad, így formázni is egyszerűbb illetve a végeredmény is szebb lesz, majd használj hővédő terméket és oszlasd el mindenhol a hajon. Ezek után oszd részekre a hajad, 3-4 szekció bőven elég lesz, de ezzel bebiztosítod, hogy egy tincs se maradjon ki a hullámosításból.

Válassz le egy keskeny tincset és tekerd fel a Remington Keratin Protect kúpvasra. Laposan tekerd fel a tincseket, hogy jól szétterüljenek a kúpvason, így szép egyenletes hullámokat kapsz. Ne feledd, minél keskenyebb a tincs annál szorosabb lesz a hullám, minél nagyobb tincset akarsz egyszerre formázni, annál nagyobb, lazább hullámokat kapsz. 5-8 másodperc már elég lehet, de 10 másodpercnél tovább ne hagyd a tincset a kúpvason.


Amikor leengeded a hajad a kúpvasról, egy ideig még tartsd a kezedben a tincset így nem fogja kilógni magát. Ha egy kicsit megemeled a fürtöt, vagy akár feltűzöd hullámcsattal, amíg kihűl, akkor sokkal tovább fogja tartani a hullámot.

Ne feledkezz el a tupírozásról sem, hiszen Brigitte Bardot nem csak a lágy hullámos frizurákról, de a volumendús hajáról is híres volt. Emeld meg a hajtöveket, majd egy tupírfésűvel tupírozd addig, amíg a kívánt volument el nem éred. Használj rá egy leheletnyi hajlakkot, majd a felső tincseket simítsd a tupírozott területre. Végül fésüld ki a csigákat és egy hajpánttal dobd fel az elkészült frizurát.


Smink:

Brigitte Bardot védjegye a cicás tusvonal. Készíts tussal füstös sminket, vagy szemhéjpúder helyett használj csak tust. Műszempilla is ajánlott, de ügyelj a természetességre, ne vidd túlzásba az alapozót és a pirosítót, őrizd meg kislányos báját sminkednek. Ajkaid legyenek visszafogott színűek, a hangsúly a szemeiden legyen.

#remingtonlány: Törköly Petra @pierretteby
Fotó: Rácmolnár Milán (www.milanracmolnar.hu)
Smink: Horváth B. Ágnes
Haj: Csetényi Krisztina
Helyszín: Made in Helsinki


0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.