Navigation Menu

Teljes szakáll vagy kecskeszakáll – Melyik áll jobban?

Az arcod képes rá, és lélekben is felkészültél. Eljött az ideje, hogy megnöveszd arcszőrzeted, és kibontakoztasd férfias megjelenésedet. De jobb megállnod egy gondosan formált kecskeszakállnál, vagy meg se állj a teljes, hullámzó szakállig? 


Nagyszerű kérdés.

A teljes szakáll és a kecskeszakáll között van pár lényeges különbség, előnyökkel és hátrányokkal mindkét oldalon. Mi törődünk Veled, ezért összeszedtünk pár alapvető kérdést, amelyeket fel kell tenned önmagadnak, amikor arról döntesz, mi díszítse az arcodat – teljes szakáll vagy kecskeszakáll.

Mennyi szabadidőd van reggelente?

A kecskeszakáll kevesebb napi törődést igényel, de nagyjából hetente egyszer gondosan meg kell igazítani. A szakáll ezzel szemben elkötelezettséget jelent. Ahhoz, hogy a nyilvánosság elé tárhasd, a szakálladat legalább hetente párszor tisztítani, fésülni és szakállolajjal frissíteni szükséges. Kérdezd meg magadtól, mennyi időt vagy hajlandó az arcszőrzetedre áldozni. A kecskeszakállat időnként alaposan utána kell igazítani, de egy szakáll napi erőfeszítést jelent, és jelentősen megnövelheti a reggeli készülődés hosszát.

Milyen éghajlaton élsz?

A szakáll melegen fog tartani hűvösebb égtájon. Ez nem jelenti azt, hogy a szakáll nem nagyszerű a meleg hónapokban is, de a legjobb szolgálatot akkor teszi, amikor a csípős téli szelektől megóvja az arcodat. A kecskeszakáll valószínűleg megfelelőbb a forró, párás területeken. Jobban hagyja, hogy  levegő érje a bőrödet, és nem fog úgy izzadni a nyakad, mint a lelógó szakállnál. A rövidebb szakállat tisztítani is egyszerűbb, ha tényleg megizzadsz, és kicsit zsírosabb lesz az arcbőröd.

Szereted a levest és más, leveshez hasonló ételeket?

Ha jobban szeretsz gyorsan és tisztán étkezni, valószínűleg kerülnöd kell a szakállt. A hosszabb szőrszálak belekerülhetnek az ételbe, becsúszhatnak a szádba, és pepecselős feladattá teszik az ivást és a leves kanalazását. A kecskeszakállon is megállhat időnként egy morzsa vagy egy csepp ital, de összességében sokkal könnyebb és gyorsabb vele az italok és ételek fogyasztása.



Tipp: A tökéletes szakáll kialakításához használd a Remington MB4045 BEARD KIT 5in1 szakállvágó készletet, ami minden szükséges kiegészítőt tartalmaz, hogy szakállad férfias, és ellenállhatatlan legyen.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.