Navigation Menu

Műszempilla hatásra vágysz, műszempillák nélkül? Így érheted el!


Fontos, hogy mindent megtudj a szempillák ápolásáról és festéséről, hiszen ez az a fázis a sminkelésben, ami már önmagában is öltöztet. Ha semmi mást nem használsz, a szempillaspirállal akkor is csábító és mosolygós pillantást varázsolhatsz önmagadnak.



Sose hagyd fenn éjszakára a szempillaspirált!

A szempillák nagyon kényesek és pontosan ezért kell nagyon vigyáznod rájuk. Rendkívül fontos, hogy sose felejtsd el lemosni a szempillaspirálod egy hosszú nap után, hiszen alvás közben könnyen letörhet a szempillaspiráltól merev szempilla, vagy akár ki is hullhat. Érdemes szemfesték lemosóval leszedni a spirált, ez kíméletesebb és az olajos formula dörzsölés nélkül leoldja a szempillaspirált a szálakról.

Ápold a szempilláidat!

Ha szebb és egészségesebb szempillákra vágysz, akkor az ápolásra is fektess hangsúlyt. Vannak külön erre kifejlesztett szempillaápoló termékek, de akár ricinusolajat is használhatsz. Egyszerűen egy megtisztított szempillaspirállal vagy akár az ujjaiddal vidd fel a szempilláidra a ricinusolajat. A lényeg a rendszeresség, legalább hetente egyszer ismételd meg.

Göndörítsd!

A profi sminkmestereknél is láthatod, hogy ezt a lépést sosem hagyják ki. A csodásan ívelő szempillákhoz érdemes szempilla göndörítőt használnod. Lehet ez a sima mechanikus szempilla göndörítő, de ha félsz, hogy becsíped vele a szemhéjad, akkor válts az egyszerű REVEAL elektromos szempilla göndörítőre. Ez úgy működik, mint egy spirál, csak pár másodperc plusz időbe telik spirálozás előtt, viszont látványosan megemeli a pillákat.

Figyelj a technikára!

A legszebben úgy tudod kifesteni a pilláidat, ha lentről felfelé haladva (tehát a pilláid tövétől a végekig) fested és közben kicsit cikk-cakkban mozgatod a kefét. így mindenhol éri festék a pilláidat. Akár többször is átmehetsz a pillákon, viszont figyelj arra, hogy ne vigyél fel túl sok festéket, mert attól csak összetapadnak a pillák és „pókláb” hatású lesz a szempillád. Ha mégis összetapadnának, akkor még száradás előtt a spirállal vagy egy szempillafésűvel óvatosan szét tudod választani a szálakat. Figyelj arra, hogy a szemzugban lévő szálakat se hagyd ki, így igazán látványos pillákat érhetsz el!

  

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.