Navigation Menu

Hozd rendbe a lábaidat egy óra alatt!


A téli zárt cipők elnyűtték a lábad és idejét sem tudod már, mikor volt időd utoljára foglalkozni velük? Szánj rá egy órát, és kényeztesd a lábaidat, hogy utána ismét puha és bársonyos legyen a bőröd. Ezt akár az esti sorozatnézés közben is meg tudod csinálni, így aztán nincs kifogás!


Kezdj egy lábfürdővel!

Egy kellemesen meleg, fertőtlenítő hatású lábfürdőnél nem is történhetne jobb dolog a lábaiddal a nap végén. Szórj a vízbe egy kis tengeri sót és csepegtess bele néhány csepp teafaolajat is, majd áztasd benne a lábaidat 15-20 percen keresztül. Hetente egyszer ismételd meg.

Radírozz!

Csodát tesz a bőrrel a rendszeres radírozás és ez nem csak a lábaidra érvényes. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, serkenti a vérkeringést és egészségesebb, szebb bőrt eredményez. Otthon is könnyen készíthetsz lábradírt, de akár boltban is beszerezheted.

Hozzávalók: egy evőkanál méz, egy teáskanál cukor, fél teáskanál fahéj.

Keverd össze a hozzávalókat és a masszát dörzsöld be a bőrödbe. Alaposan dörzsöld át vele a lábfejed, de nyugodtan használhatod a lábszáraidra is. 10-15 percig hagyd a masszát a bőrödön, majd mosd le. Ha erősebb bőrkeményedéssel van dolgod a talpadon, akkor érdemes habkövet vagy REVEALelektromos talpreszelőt is bevetned a lábradír lemosása után.

Hidratálj!

A pihe- puha bőrt hidratálással érheted el a legegyszerűbben és így a bőrkeményedés is később tér vissza. Készíts pakolást, amit egy ideig rajtahagysz a lábaidon a megfelelő hidratálás érdekében.

Hozzávalók: egy evőkanál olívaolaj, egy evőkanál joghurt, egy kávéskanál méz.

Keverd össze a hozzávalókat és vidd fel a talpadra, lábfejedre. Hagyd fenn a pakolást legalább 20 percen át, majd mosd le. A hidratálást is legalább heti egyszer ismételd meg, érdemes ezt a kis rituálét egyszerre végigcsinálni, így a lábaid mindig kitűnő állapotban maradnak.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.