Navigation Menu

DIY kényeztető arcpakolások


Végre itt a tavasz, itt az ideje egy élénkítő arcpakolásnak, amit akár a hétvégi pihenésnél vagy az esti sorozatnézés alatt feldobva újjászületik a bőröd. Ezeket az alapanyagokat otthon biztosan megtalálod és könnyen el is készítheted. Mutatjuk a titkos recepteket.


Hidratáló arcmaszk száraz bőrre

Száraz bőrre érdemes egy extra tápláló, krémes arcpakolást választani, ami feltölti a bőrödet. A szárazságtól függően hetente, kéthetente ismételd meg a használatát.

Hozzávalók: fél érett avokádó, fél teáskanál kókuszolaj, 2 evőkanál méz

A hozzávalókat alaposan turmixold össze, majd vidd fel a megtisztított arcbőrre. Legalább 15 percig hagyd hatni, majd utána alaposan öblítsd le és folytasd a megszokott arcápolási rutinodat. Az avokádó tele van szuper antioxidánsokkal és együtt táplálja a bőröd a mézzel és a kókuszolajjal, ennek a hatását egyből érezni fogod.

Mézes-narancsos élénkítő arcpakolás

Ha úgy érzed, hogy fakó, szürkés és érdes a bőröd akkor ez a pakolás lesz a nyerő számodra. A C-vitamin tartalma segít megszüntetni a fakó bőrt, a gyümölcssav megszünteti az érdességet, miközben a méz mélyen hidratálja a bőrt és csökkenti a kipirosodást is.

Hozzávalók: 1 evőkanál méz, 1 evőkanál joghurt, egy narancs

Alaposan facsard ki a narancs levét és keverd össze a hozzávalókat. Ha túl híg masszát kapsz, akkor apró szemű zabpehellyel vagy zabpehelyliszttel kicsit sűrítheted. Kend fel a megtisztított bőrre, hagyd fenn 15-20 percig, majd alaposan mosd le és folytasd az eddigi arcápolási termékeid használatát.

Banános tápláló pakolás

Igazán tápláló, vitamindús pakolásra vágysz? Ez az ínycsiklandó pakolás a bőröd kedvence lesz, hiszen a banán egy igazi vitaminbomba, a tejszín pedig gondoskodik a bőröd kényeztetéséről. Az eredmény puha, hidratált bőr.

Hozzávalók: egy banán, 2 evőkanál tejszín

Egy villával alaposan nyomkodd össze a banánt, amíg kellően pépes állagú lesz, majd keverd hozzá a tejszínt és alaposan dolgozd össze. Az előzőleg megtisztított arcbőrre vidd fel és hagyd legalább 20 percig hatni. Alaposan mosd le, majd használd kedvenc hidratálókrémed.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.